Subinspectorul Laurenţiu Dicu, de la Centrul Infotrafic, a declarat, vineri dimineaţă, că în prezent ninge în judeţele Prahova, Gorj, Vâlcea, Hunedoara, Arad, Alba, Bihor, Cluj, Braşov, Sibiu, Mureş şi Harghita, însă nu sunt probleme de trafic, stratul de zăpadă depus atingând maximum trei centimetri.

Poliţiştii rutieri sunt în trafic şi verifică, pe drumurile din aceste judeţe, dar şi pe cele de legătură cu acestea dacă maşinile mai mari de 3,5 tone sunt echipate cu lanţuri, astfel încât să nu apară probleme de blocaj în trafic, a mai spus Laurenţiu Dicu.

El a precizat că, potrivit prognozei meteorologilor, temperaturile continuă să scadă în zilele următoare şi va ninge în mai multe judeţe, de aceea şoferii care pleacă la drum trebuie să îşi echipeze maşinile corespunzător şi să circule cu prudenţă.

Şoferii care merg pe drumurile acoperite cu zăpadă sau polei sunt sfătuiţi să adapteze viteza la condiţiile de drum, să nu bruscheze comenzile maşinii, să folosească luminile de întâlnire, să păstreze o distanţă mai mare în mers, să folosească frâna de motor, să se asigure că funcţionează sistemele de iluminare-semnalizare şi climatizare-dezaburire.

De asemenea, pietonii sunt sfătuiţi să traverseze prin locurile marcate şi numai după ce se asigură că şoferii le acordă prioritate la trecere.
SURSA: Mediafax