'10.000 de clienţi se bucură deja de rate reduse, apreciind strategia BCR de scădere a ratei de credit şi modul pro-activ în care noua ofertă include comisioane ZERO (de analiză, de administrare), precum şi o asigurare de viaţă gratuită. Campania Scade Rata este un pas important pe care BCR doreşte să-l facă în consolidarea relaţiei cu clienţii săi', precizează Dana Demetrian, Vicepreşedinte Executiv Retail&Private Banking, BCR, într-un comunicat remis AGERPRES.

Clienţii care au acceptat oferta BCR, până în acest moment, sunt preponderent bărbaţi (66%), de 44 ani (vârsta medie la data refinanţării creditului), din mediul urban (Bucureşti), căsătoriţi (82%), cu studii universitare şi venituri peste medie. Sunt de profesie ingineri, economişti sau funcţionari publici, care apreciază ofertele concise şi rezultatele rapide. Cunoştinţele lor financiare sunt bune şi foarte bune, cunosc şi utilizează produsele bancare (utilizează, în medie, 3 produse bancare) fiind axaţi pe plăţile prin intermediul internet banking-ului. Este un client atent la cheltuielile lunare, dar şi la avantajele pe care le obţine în urma colaborării cu banca.

BCR oferă clienţilor cu credite imobiliare posibilitatea de a beneficia de o dobândă fixă pe 5 ani de 4,95%/an, iar celor cu credite de nevoi personale cu ipotecă o dobândă de 5,95%/an. După această perioadă, dobânda va fi calculată la ROBOR/EURIBOR/LIBOR la 6 luni + 3%, respectiv +4% pentru clienţii cu garanţie imobiliară.

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, cu active de 14,4 miliarde euro.

BCR oferă gama completă de produse şi servicii financiare prin intermediul unei reţele de 22 de centre de afaceri şi 23 de birouri mobile dedicate companiilor şi 509 unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din întreaga ţară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din România pe piaţa tranzacţiilor bancare, clienţii BCR având la dispoziţie cea mai mare reţea naţională de ATM – aproape 2.000 de bancomate şi POS – 13.500 de terminale pentru plată cu cardul la comercianţi, precum şi servicii complete de Internet banking, Mobile Banking, Phone-banking şi E-commerce.

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. 46.500 de angajaţi deservesc 16.2 milioane de clienţi în cadrul a 2.800 de filiale din 7 ţări (Austria, Republica Cehă, Slovacia, România, Ungaria, Croaţia, Serbia). La sfârşitul primului trimestru din 2015, Erste Group deţinea active totale în valoare de 202,6 miliarde euro şi înregistra un raport cost/venituri de 56,1 %. Indicele capitalului comun de rangul 1 (Basel 3 implementat integral) s-a situat la 10,2%.