Reducerea pretenţiilor salariale ale angajaţilor din sectorul privat în „contrapartidă” cu păstrarea locului de muncă,  demararea programului Prima casă şi aprobarea de către Consiliul Judeţean Constanţa a programului de lucrări privind  drumurile judeţene sunt principalele ştiri economice ale orei de pe site-urile regionale.

CLUJ: Salariaţii societăţilor clujene îşi reduc din pretenţii, în această perioadă, pentru a-şi păstra locurile de muncă, potrivit unui sondaj de specialitate realizat de Psihoselect. Plecările angajaţilor din sectorul bncar s-au redus la 1% la Cluj, iar cele ale salariaţilor din producţie au ajuns aproape la 0, potrivit sondajului menţionat.Prioritatea angajaţilor o reprezintă, în momentul de faţă, păstrarea cu orice preţ a locului de muncă, relatează ziuadecj.ro.

BRAŞOV: Începând de ieri, BRD Braşov îi aşteaptă pe cei interesaţi de programul „Prima Casă” să depună actele în vederea obţinerii unui credit. George Cârstoloveanu, director clientelă retail în cadrul sucursalei BRD Braşov, spune că de la lansarea programului respectiv au început să se intereseze zilnic de modul în care va fi aplicat peste 50 de braşoveni zilnic. De o săptămână, banca a decis să ia datele de contact ale persoanelor care s-au interesat de program, iar începând de ieri a început să îi contacteze pe aceştia pentru a depune actele, scrie bzb.ro.

CONSTANŢA: Consilierii judeţeni constănţeni se întrunesc, astăzi, în şedinţă ordinară, având pe ordinea de zi 45 de proiecte de hotărâre. Consilierii se vor pronunţa asupra modificării programului cu obiectivele şi lucrările de drumuri şi poduri pentru anul 2009. Odată cu modificarea programului de lucrări pe drumurile judeţene va fi supus aprobării şi proiectul de rectificare a bugetului de venituri şi cheltuieli, precum şi lista de investiţii ale Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, notează telegrafonline.ro.

Alte ştiri importante din business-ul local şi regional

BOTOŞANI: O nouă rectificare a bugetului Consiliului Judeţean (evenimentul.ro)

CRAIOVA: Stradă reparată de mântuială (gds.ro)

ALBA: Tribunalul Alba îşi dă acordul tacit la falimentul firmelor din Alba (informatiadealba.ro)

SIBIU: Avion Blue Air, defect pe pista Aeroportului Sibiu (tribuna.ro)

TULCEA: Consiliul Judetean îsi ia cladire de 155.000 de euro (ziaruldelta.ro)

Nu rata astazi, la ora 12:00, pe capital.ro, primul BULETIN DE ŞTIRI economice online al zilei.