2014 poate să fie anul în care decidem să reflectăm mai atent la alegerile noastre si să nu mai lăsăm lucrurile care ne fac cu adevărat plăcere la voia întâmplării. Francezii au o vorbă: „Viața este prea scurtă ca să bei vin prost“. Poate că merită să vă gândiți mai des la vorba aceasta și, în această idee, să începeți anul 2014 cu un exercițiu foarte simplu: nu lăsați să treacă nici o săptămână fără să deschideți o nouă sticlă de vin. Un vin pe care nu l-ați mai băut și despre care ați citit câteva lucruri înainte de a-l cumpăra. O astfel de alegere săptămânală, făcută în cunoștință de cauză, se poate transforma într-o adevărată plăcere și, de ce nu, într-o pasiune. În plus, este un mod sigur în care puteți să vă bucurați mai des de un vin bun. Nu trebuie decât să vă petreceți câteva minute din timpul vostru liber plasând o comandă online. Veți primi apoi sticlele alese acasă și le veți avea mereu la îndemână pentru exercițiul de care vorbeam. Pentru a vă ajuta să începeți mai repede acest exercițiu vă recomand zece vinuri care mi-au atras mie atenția și care se potrivesc cumva cu acest început de an primăvăratic.

Cono Sur Carmenere – un vin chilian roșu, delicat și aromat, care poate fi băut aproape în orice împrejurare. Vă recomand să-l gustați seara în compania unei cine frugale. Postgustul fructat vă va însoți de la început până la sfârșit și va fi o încântare. În anul 2010 a fost premiat cu aur în câteva competiții importante de peste ocean.

Memoro Rosso – un cupaj sicilian atent ticluit din soiurile Nero D‘Avola, Primitivo, Montepulciano și Merlot. Nu este un vin foarte corpolent, este însă puternic aromat. Poate fi un excelent companion pentru multe tipuri de mâncăruri și are un excelent raport calitate-preț.

Ksara Blanc de L’Observatoire – vinul libanez merită să fie cunoscut și apreciat și la noi așa cum este peste tot în lume. Această îmbinare de soiuri din Ksara Blanc de l’Observatoire vi se va părea de-a dreptul seducătoare . Un vin cu taninuri fine si un cupaj de arome absolut surprinzător.

Alamos Chardonnay – vinul argentinian provine din struguri crescuți la mare altitudine. Acesta se spune că este secretul cupajului de arome absolut speciale pe care-l puteți descoperi în acest Chardonnay.

Tavel Les Eglantiers – se spune că este unul dintre puținele roseuri care merită „îmbătrânite“. Un vin foarte prospăt și floral, care a fost lăudat de-a lungul secolelor de oameni celebri precum: Balzac, Ludovic al XIV-lea sau Hemingway.

Rosa dei Frati – un vin absolut special, cu un parfum delicat cu note de măr și migdale, care contrazice toate prejudecățile strămoșilor noștri despre vinul rose. Băut la 10 grade, în compania unui pește gătit la cuptor cu legume va fi o încântare.

Chianti Castiglioni – după ce piața a fost invadată ani de zile cu versiuni de-a dreptul nefericite ale celebrelor vinuri toscane, numele de Chianti poate să nu-ți sune bine. Însă acest Castiglioni îți va reda încrederea într-un vin apreciat peste tot în lume. Un cupaj de Sangiovese și Merlot cu gust mătăsos, eminamente fructat.

Barbera d’Alba Pio Cesare – vinul roșu italienesc corpolent prin excelență, care trebuie decantat o oră înainte de a fi degustat pe îndelete, în compania unei fripturi de vită medium rare. Veți descoperi multe fructe roșii în gust și taninuri persistente până la final.

Chateauneuf du Pape – francezii au inventat o metaforă pentru acest tip de vin: „Le petit Jésus en culotte de velours“ (micul Iisus în chiloți de catifea). Un cupaj de Grenache, Mourverde, Syrah și Cinsault a cărui faimă a făcut demult înconjurul lumii.

Amarone – unul dintre cele mai prețioase vinuri italienești. Are un buchet de arome tipic acestui soi, cu note de cireșe bine coapte și migdale și o textură foarte suplă. Amintirea gustului de Amarone te va urmări mult timp după prima degustare.

Vinuri bune și băuturi fine, sfaturi utile și rețete de cocktailuri puteți găsi pe www.theliquorstore.ro. Căutați-ne și pe pagina noastră de facebook: theliquorstore.