Conform proiectului de buget pentru anul în curs prezentat pe site-ul companiei și care urmează să fie votat în ședința Adunării Generale a Acționarilor la finele lunii aprilie, profitul net pentru 2014 este estimat la 3,936 miliarde de lei, cu aproape 900 milioane de lei mai mic decât cel înregistrat în 2013.

Mai mult, valoarea previzionată este cu câteva milioane mai mic decât cel raportat în 2012, an în care profitul net a fost de 3,946 miliarde lei.

Reprezentanții companiei estimează pentru acest an venituri din vânzări de numai 17,41 miliarde de lei, cu 28% mai mici decât cele înregistrat în anul precedent, care s-au ridicat la 24,18 miliarde lei, la rândul lor mai mici cu 8% față de cele din anul 2012.

Conform raportului publicat pe site-ul companiei, reprezentanții OMV Petrom estimează scăderi pe toate segmentele de vânzări. De exemplu, la vânzări de produse rafinate, în principal carburanți, pentru acest an sunt prevăzut vânzări de 4,2 milioane de tone. Anul trecut, vânzările totale de produse rafinate au depășit 5,2 milioane de tone. Și la vânzările de gaze naturale este previzionată o scădere, de la 4,89 milioane mc în 2013 la 4,6 milioane mc în acest an. 

În luna februarie, Mariana Gheorghe, directorul general al OMV Petrom, declara în conferința de prezentare a datelor financiare preliminare pentru 2013, că introducerea accizei de 7 eurocenți pe litru de carburant va conduce la o scădere a consumului de carburanți între 1% și 3%.

OMV Petrom și-a planificat o oprire şi revizie generală de 30 de zile la rafinăria Petrobrazi, începând cu sfârşitul lunii mai. Compania a programat pentru acest an investiţii de aproximativ 1,5 miliard de euro, din care circa 85% pentru proiectele din domeniul explorării şi producţiei. Sumele alocate anul trecut pentru investiţii de compania controlată de grupul austriac OMV au totalizat 1,2 miliarde euro.