Evenimente Mica publicitate Abonamente
CITEŞTE ŞI

IMM Story

Omulețul cu bască roșie coace profituri delicioase

Autor: |

În urmă cu trei ani, Cristian Vasile a renunțat la o poziție de management în cadrul unui mare operator de telefonie și s-a apucat să facă prăjituri. Ideea a fost una inspirată: micul laborator și cele două cofetării pe care le are în portofoliu au ajuns deja la o cifră de afaceri de peste 30.000 de euro.

Cristian Vasile a terminat facultatea de informatică şi, tocmai pentru că era emotiv şi dorea să „se vindece”, s-a hotărât să lucreze în vânzări. A reuşit să se angajeze la  o companie germană ca reprezentant de vânzări. În ciuda tuturor aşteptărilor, jobul i s-a potrivit de minune. Apoi a trecut în zona de telecomunicaţii, la unul dintre liderii pieţei româneşti. Și aici s-a descurcat foarte bine, iar, în scurt timp, a fost promovat.

După mai multe poziţii de team leader, a ajuns director de vânzări corporate pe zona Transilvaniei. „Lucrurile se petreceau într-un ritm bun, veneau rezultate, dar simţeam că pot mai mult. Deşi semnam deal-uri generoase, nu mai găseam satisfacţie în ceea ce făceam. Îmi doream să fac ceva pe cont propriu”, povesteşte Cristian Vasile. Pentru că a realizat că este imposibil să aibă un job solicitant şi, în acelaţi timp, să demareze o afacere, tânărul a hotărât să rişte şi să-şi ia un an sabatic. După o mică vacanţă, i-a venit ideea: să facă o afacere dulce.

„Cred că atunci când faci ceva de la zero, mă refer la producţie, ai satisfacţii mai mari. Apoi, producţia de alimente ar trebui să funcţioneze indiferent de situaţia economică în care ne aflăm. Eu am zis că trebuie să merg pe o zonă dulce, mai ales că sunt un mare amator de dulciuri”, explică tânărul cum a construit planul de afaceri. Imediat a realizat că nu ştia nimic despre  domeniu. „Primul pas a fost să mă instruiesc”, povesteşte Cristian Vasile.

Împreună cu soţia, a absolvit un curs organizat cu fonduri europene destinate pregătirii resurselor umane. În paralel, a început să-şi amenajeze un mic laborator de cofetărie. Totuşi, deşi a dat startul micii afaceri în octombrie 2014, abia în iunie 2015 a ieşit din laboratorul lui Cristian Vasile prima prăjitură.

În acel moment avea deja un angajat, care se ocupa de prepararea prăjiturilor. Cu toate acestea, nu erau pregătiţi pentru ceea ce urma. „Nu ieşise primul tort şi bătusem palma pentru prima nuntă. Noi ca noi, nebuni, dar mirii... Evenimentul ne-a învăţat o grămadă, dar a ieşit perfect”, spune antreprenorul.

Cum se pricepea bine la vânzările corporate, s-a îndreptat şi către localurile renumite din Braşov. „Cu prăjiturile sub braţ, am început să vizitez restaurante şi baruri. Le ofeream managerilor să guste din prăjituri. După ce gustau, se legau şi colaborările”, destăinuie strategia de vânzări de la început, una simplă, dar eficientă. Livrările le făcea singur. A luat de la un prieten o bicicletă cu trei roţi şi ajunsese să alimenteze cu delicatese 15-20 de locaţii de top din Centrul Braşovului. Atunci şi-a câştigat şi renumele în rândul amatorilor de bunătăţi.

 

„Când eu visam la a avea un laborator, primisem, ca un fel de glumă de Moş Crăciun, o bască roşie. Când am început să livrez primele prăjituri am găsit-o din întâmplare şi am zis să o port”, îşi aminteşte antreprenorul. A realizat repede că a fost o idee bună, aşa că acum poartă basca  de dimineaţa şi până seara. După ce şi-a deschis laboratorul, a închiriat şi un spaţiu comercial, iar la 1 decembrie 2015 a deschis prima cofetărie, căreia i-a dat un nume de poveste: La Casa de Turtă Dulce. Deschiderea a fost şi ea de basm, mica cofetărie fiind „asaltată” din prima zi de aproape 300 de persoane.

Pagina 1 din 2
SPUNE-TI PAREREA Capital - Comenteaza Acum poti comenta si prin intermediul contului de facebook. DETALII >>
Postarea comentariilor se poate face in doua moduri:
  • Prin formularul de la finalul articolelor.
  • Prin intermediul contului de Facebook: în acest caz postarea comentariilor se face instant. Daca nu aveti deja cont de Facebook il puteti crea de aici https://ro-ro.facebook.com/
Echipa CAPITAL.
Capital - Comenteaza
Printeaza

EVZ

DCNews

Economica.net

Ziare.com

AutoBild

Adevarul

Click

Agrointeligenta

Doctorul Zilei

Animal Zoo

EVZ Monden

Infoactual

Capital - Articole similare

SPUNE-TI PAREREA Capital - Comenteaza Acum poti comenta si prin intermediul contului de facebook. DETALII >>
Postarea comentariilor se poate face in doua moduri:
  • Prin formularul de la finalul articolelor.
  • Prin intermediul contului de Facebook: în acest caz postarea comentariilor se face instant. Daca nu aveti deja cont de Facebook il puteti crea de aici https://ro-ro.facebook.com/
Echipa CAPITAL.

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul Capital.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

FACEBOOK
evz.ro