„În momentul de faţă sunt foarte multe companii interesate să investească în România, pentru că o condiţie pe care Guvernul României a pus-o acestor investitori este aceea de a produce în România şi nu de a vinde în România. Prin urmare, orice contract se încheie se face numai pentru preluarea de tehnologie în ţară şi pentru producţie de echipamente militare. Săptămâna viitoare am stabilite câteva întâlniri cu cei de la Romarm şi vom încerca să identificăm un potenţial partener pentru Arsenal Reşiţa. Din păcate, ceea ce producea Arsenal Reşiţa nu mai este căutat, în momentul de faţă, de Ministerul Apărării, pentru că sunt capacităţi care nu mai sunt folosite în NATO. De aceea, căutăm posibilitatea de a aduce aici un partener care să poată produce un alt tip de echipament militar, solicitat în nevoile de înzestrare ale Armatei Române”, a precizat Mihai Fifor, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Reşiţa. 

SC Arsenal Reşiţa este una dintre uzinele aflate în portofoliul Romarm, o uzină care nu mai produce de câţiva ani, dar care se află într-o perfectă stare de conservare, după cum a precizat ministrul Economiei. 

În momentul de faţă, Armata are aprobat, în CSAT, planul de înzestrare, iar Guvernul României şi-a asumat obligaţia de a aloca, în acest an, 2% din PIB, ceea ce se reflectă în mod imediat în ceea ce înseamnă industria de apărare românească. Acesta este motivul pentru care Ministerul Economiei caută soluţii, aşa încât SC Arsenal, care are potenţial, să nu devină doar o societate care să intre în insolvenţă sau în faliment, a mai spus Fifor. 

Ministrul Economiei a precizat că, în ultima perioadă, a avut mai multe întâlniri cu diverse companii care doresc să investească în industria de apărare românească, fiind într-o fază avansată de dialog cu două dintre acestea, pentru uzina de la Moreni şi pentru Uzina Mecanică Bucureşti.