"La autostrada Comarnic Braşov, secţiunile 1 Varianta de Ocolire Comarnic şi secţiunea 5 Râşnov – Cristian sunt foarte avansate. Astfel, sunt premise pentru secţiunea 5 să se semneze în acest an contractul de execuţie lucrări. Pentru secţiunea 1, procedura de achiziţie publică este anulată, însă aceasta va redemara pentru proiectare şi execuţie", a spus Cuc. 

În ceea ce priveşte tronsonul de mijloc al autostrăzii, respectiv secţiunile 2, 3 şi 4, se vor declanşa procedurile de achiziţie publică pentru realizarea studiului de fezabilitate. 

Potrivit ministrului, până la realizarea autostrăzii, pentru decongestionarea traficului pe Valea Prahovei, se vor demara lucrările pentru aducerea variantelor de ocolire Comarnic şi Buşteni la profil de drum naţional. 

"Până la implementarea acestui proiect, foarte important de altfel, pentru a decongestiona traficul rutier pe Valea Prahovei, avem în vedere rezolvarea unor sectoare critice de trafic prin demararea lucrărilor pentru Varianta de Ocolire Comarnic şi Varianta de Ocolire Buşteni la profil de drum naţional. Sunt în derulare procedurile de achiziţie pentru proiectare şi execuţie", a precizat şeful de la Transporturi. 

Comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor şi Senatului s-au reunit vineri pentru a dezbate proiectul de buget pe 2017 al Ministerului Transporturilor. Parlamentarii au depus la proiectul de buget al MT un număr de 156 de amendamente, 63 de la PNL, 29 de la UDMR, 37 de la PMP, 24 de la USR şi unul de la PSD.

SURSA: Agerpres