Răzvan Pascu spune că a descoperit judeţul Covasna în urmă cu aproape patru ani şi că s-a ‘îndrăgostit’ de peisajele şi oamenii de aici, care i-au „spulberat prejudecăţile” legate de specificul etnic al zonei.

„Am descoperit judeţul Covasna pe cont propriu acum vreo patru ani de zile (…) M-am îndrăgostit efectiv, mi-a plăcut foarte mult tot ce am văzut şi am devenit un fan, iar în adâncul sufletului meu mă bucur de fiecare dată când vin aici (…) Dacă înainte mă temeam oarecum, erau nişte frici interioare de genul că poate acolo se vorbeşte numai ungureşte şi nu o să mă înţeleg cu ei la restaurante sau poate că nu o să fiu bine primit ca turist de etnie română, toate lucrurile astea au dispărut pentru că am descoperit aici oameni absolut minunaţi”, a declarat Răzvan Pascu, citat de Agerpres.

El a mai spus că l-au impresionat în mod special meşteşugarii, dar şi lucrurile simple pe care le-a redescoperit, într-un fel sau altul, în judeţul Covasna, cum ar fi frământatul aluatului şi coacerea pâinii de casă.

”Am fost la familii de dogari, am pictat turtă dulce, am fost să vizitez oameni care fac tot felul de meşteşuguri. Am descoperit familii cu sânge nobil (…) care au investit în turism, au refăcut conacele şi le-au introdus în circuitul turistic şi cultural (…) În ultimii doi ani am adus cu mine peste o sută de jurnalişti şi bloggeri, prieteni de-ai mei (…) pentru că am dorit ca şi ei să descopere ceea ce eu ştiam deja că este aici (…) Peste o lună avem un team-building în judeţul Covasna (…) şi ştiţi ce o să îi punem să facă? Să frământe colac secuiesc şi să facă pâine cu cartofi, lucruri pe care cei de aici tind să le considere ceva banal, dar pentru noi, cei din Bucureşti (…) lucrurile acestea autentice cumva au dispărut din peisajul nostru de zi cu zi şi încerc să îi fac pe oameni să redescopere turismul autentic, pentru că eu cred în turismul autentic”, a mai spus Răzvan Pascu.

În opinia acestuia, oamenii din judeţul Covasna nu sunt conştienţi de valorile pe care le au şi nu ştiu să le promoveze suficient de bine pentru a atrage mai mulţi turişti.

 

”Mi-aş dori ca oamenii de aici, din judeţul Covasna, să devină mai conştienţi de comoara pe care o au aici. Şi asta vă spune un om care a călătorit deja în peste 70 de ţări. Am stat şi în hoteluri de cinci stele plus, dar şi în hosteluri şi condiţii foarte proaste, am încercat tot şi simt că deja am trăit trei vieţi până acum, dar judeţul Covasna efectiv mi-a intrat în inimă. Cred că ar trebui să se investească mai mult în promovarea turismului, pentru că sunt mulţi români care încă nu ştiu că aici sunt efectiv nişte comori – băi termale, mofete, meşteşuguri tradiţionale. Staţi pe o comoară”, a conchis Răzvan Pascu, conform Agerpres. Potrivit conducerii Asociaţiei pentru Dezvoltarea Turismului din cadrul Consiliului Judeţean Covasna, anul trecut judeţul a fost vizitat de aproape 100.000 de turişti, dintre care 90% din ţară şi 10% din străinătate, iar numărul înnoptărilor în unităţile turistice a fost de peste 520.000, ceea ce înseamnă că media sejururilor a depăşit 5 nopţi.