Potrivit ITU, 3,2 miliarde de persoane vor fi online în 2015, în condiţiile în care populaţia lumii este în prezent de 7,2 miliarde. ITU precizează că din cele 3,2 miliarde aproximativ două miliarde de persoane vor fi în lumea dezvoltată şi doar 89 de milioane de persoane în ţări precum Somalia sau Nepal.

În ceea ce priveşte dispozitivele mobile, ITU susţine că în acest an vor exista peste şapte miliarde de conexiuni la dispozitive mobile. De asemenea, studiul arată că 78 din 100 de persoane din SUA şi Europa au deja acces la Internet mobil, iar 69% din populaţia lumii are acoperire 3G, însă aceste reţele acoperă doar 29% din zonele rurale. Africa se situează pe ultimul loc, cu o rată de penetrare a Internetului mobil de 17,4%.

Studiul s-a concentrat pe evoluţia sectorului ITC în ultimii 15 ani şi a descoperit că, în anul 2000, erau doar 400 de milioane de utilizatori de Internet la nivel mondial, de opt ori mai puţin decât în prezent. De asemenea, rata de penetrare a Internetului a crescut de şapte ori, de la 6,5% din populaţia lumii, în 2000, la 43%, în 2015.

'În ultimii 15 ani, revoluţia ITC a susţinut dezvoltarea globală într-un mod fără precedent', a declarat directorul Biroului de Dezvoltare a Telecomunicaţiilor de la ITU, Brahima Sanou.

România este membră a Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor din anul 1866 şi, în prezent, este membră a Consiliului UIT pentru al patrulea mandat consecutiv. AGERPRES