Potrivit acestuia, intenţia este ca finanţarea autostrăzii să fie asigurată integral prin Programul Operaţional Sectorial Transport, lucrările urmând să înceapă în 2016, dacă nu vor fi contestaţii.

Şeful Guvernului a menţionat că Masterplanul de transport prevede 'foarte clar termenele de efectuare şi sursele de finanţare pentru studii de fezabilitate şi pentru execuţie', documentul urmând a fi aprobat de Guvern, după care va fi trimis în Parlament şi apoi Comisiei Europene.

'Cred şi repet, cred că toţi cei care au susţinut necesitatea unei asemenea investiţii de infrastructură rutieră au perfectă dreptate, nu doar pentru legarea de Republica Moldova, ci şi pentru posibilitatea de dezvoltare a regiunii în ansamblu şi obiectivul, până la urmă, istoric şi naţional, de a avea legată Moldova de Transilvania, peste munţi, prin reţea de autostrăzi', a afirmat Ponta.

Premierul a avut, vineri după-amiază, o întrevedere cu oamenii de afaceri din Iaşi, la care au luat parte şi ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, prefectul Dan Cârlan şi primarul Gheorghe Nichita. AGERPRES