În luna mai, Zuckerberg explicase motivul pentru care a început dieta respectivă la începutul anului. Cel mai important motiv era acela că prin asta se simte “recunoscător pentru hrana pe care trebuie să mănânce”. “Cred că mulţi oameni uită că o fiinţă trebuie să moară pentru că să poată ei consuma carne, iar scopul meu este să nu uit acest lucru şi să fiu recunoscător pentru ceea ce am. Anul acesta, am devenit practic vegetarian, de vreme ce singura carne pe care o mănânc este cea a animalelor pe care le ucid eu. Până acum a fost o experienţă bună. Mănânc doar alimente sănătoase şi am învăţat multe despre agricultură şi despre creşterea animalelor”, arăta Zuckerberg într-o scrisoare.
Potrivit CNN, aventurile culinare ale fondatorului Facebook au început cu fierberea unui homar, pe care l-a prin singur. “Cea mai interesantă chestie a fost că m-am simţit foarte special când l-am mâncat, având în vedere că nu mâncasem fructe de mare sau carne de ceva vreme”,  a spus Zuckerberg. De atunci, împreună cu prietena sa, a mai gătit, după acelaşi principiu, câţiva pui, un porc şi o capră.
Apropiaţi ai miliardarului spun că între timp acesta s-a apucat de vânătoare, în încercarea de a-şi diversifica meniul. A obţinut permisul de vânătoare şi, aceleaşi surse spun, a vânat deja un bizon, a cărui carne este asemănătoare cu cea de vită, însă de o calitate mai ridicată. Purtătorii de cuvânt ai Facebook nu au comentat informaţiile, însă la o recentă prezentare comercială pe pagina de FB a lui Zuckerberg, într-un colţ, era o poză cu un sandwich, însoţită de două cuvinte: Burgeri de bizon. De asemenea, pe pagina lui Zuckerberg sunt mai multe fotografii de la un grătar împreună cu prietenii la care "vedeta" a fost o capră la rotisor. Vezi galeria foto.