"Sectorul de zootehnie a fost în 2013 de peste 25 de miliarde de lei, adică 36,7% din valoarea producţiei agricole. Efectivele de animale au crescut în perioada 2011-2013 cu 7% la porcine, 12% la bovine şi cu 3% la păsări, în timp ce producţia de carne s-a majorat cu 12,5% la vită, cu 7% la porc şi cu 12,6% la pasăre", a spus Morărescu.

Datele prezentate de directorul MADR arată că exportul de carne în perioada 2011-2013 a crescut cu 600% la carnea de porc (24.000 de tone), cu 14% la bovine (39.000 de tone) şi un cu 11% în cazul cărnii de pasăre (65.000 de tone). Comerţul cu carne de porc refrigerată a ajuns, până la 1 iulie 2014, la 80.000 de tone, fiind în valoare de 145 de milioane de euro, iar exportul reprezintă 30.000 tone, în valoare de 70 de milioane de euro.

Potrivit lui Morărescu, în perioada 2011-2013, a crescut şi consumul de carne în România, pentru carnea de vită înregistrându-se un consum de 4,9 kg/locuitor/an, de la 3,9 kg anterior, iar la carne de porc, de la 30,1 la 31 kg/locuitor/an.