„Expo Milano este o oportunitate de promovare pentru România la nivel mondial, iar pentru mine, în calitate de Preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României,  este o onoare să conduc delegaţia”, spune Mihai Dabarban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României. Expoziția este un spațiu important pentru exporturile țării noastre, pentru companiile interesate să își găsească parteneri în Italia sau în una dintre cele 140 de state prezente la eveniment. „Exporturile au avut o evoluţie pozitivă în ultimii ani şi ne aşteptăm ca şi în acest an trendul să fie ascendent şi valoarea exportului să înregistreze un nou record. Aş vrea să subliniez faptul că CCIR este un partener al statului român atunci când vine vorba de promovarea exporturilor româneşti. Alături de MAE, CCIR doreşte să asigure partenerii străini că poate contribui la consolidarea unui mediu de afaceri prosper în ţara noastră”, mai arată Mihai Dabarban.

Camera de Comerț și Industrie organizează pe 29 iulie  în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe, Ziua României, ocazie cu care voor avea loc mai mutle evenimente dedicate mediului de afaceri. „ Aşteptăm o reacţie pozitivă din partea vizitatorilor standului şi suntem convinşi că rezultatele nu vor întzârzia să apară”, spune Mihai Dabarban, care adaugă că dorește ca investitorii să știe că CCIR va răspunde pozitiv oricărei solicitări a acestora. Printre sectoarele economice menționate ca importante pentru companiile din țara noastră se găsesc cel agricol și cel al energiei regenerabile, activități semnificative în tema centrală a expoziției în acest an.

Evenimentul organizate de CCIR va reuni oficiali din România și Italia, reprezentanți ai corpului diplomatic românesc din Italia, reprezentanţi ai Camerei de Comerţ şi Industrie a României, directori de companii şi oameni de afaceri din ambele ţări. Firmele interesate să participle, pot primi mai multe informaţii despre eveniment accesând: http://ccir.ro/event/ziua-romaniei/. De altfel, acestea sunt ultimele zile în care companiile se mai pot înscrie pentru participare.