Prima moţiune de cenzură depusă de Opoziţie la Legea de salarizare a bugetarilor pe 2011, intitulată “Legea privind salarizarea în anul 2011- ultima ţeapă trasă românilor de Guvernul Băsescu-Udrea-Boc” este dezbătură luni în plenul reunit al celor două Camere după ce a fost prezentată, joi, în plenul Parlamentului, în prezenţa premierului Emil Boc.
Dezbaterile privind moţiunea de cenzură asupra proiectului de lege privind salarizarea în anul 2011 a personalului plătit din fonduri publice se face în prezenţa premierului Emil Boc.  El a arătat că moţiunea îşi propune să împiedice adoptarea legii bugetului de stat, pentru că fără o lege a salarizării nu poate exista un buget coerent pentru 2011.
“Scopul acestei moţiuni de cenzură este în esenţă acela de a bloca recuperarea de către bugetari a 15% din salariul diminuat în iulie,” a spus, în plenul Parlamentului, şeful Executivului.
Tot luni dimineaţă, a fost citită în Parlament cea de-a doua moţiune depusă de Opoziţie pe Legea cadru de salarizare intitulată “Legea salarizării Guvernului iresponsabil”. Aceasta va fi dezbătută joi dimineaţă.