În ceea ce privește proiectele în care compania a investit, la începutul anului a fost lansat www.outsourcing.com, un important proiect al Media Ventures, unde Zitec deține o participație minoritară, iar aplicația Super Erou, dezvoltată de Zitec pentru revista Harap Alb continuă, a devenit disponibilă gratuit pentru clienții Orange Young.

„De la începutul anului, ne-am concentrat pe creșterea și consolidarea echipei, acesta fiind de fapt și unul dintre principalele obiective pentru 2014, alături de o îmbunătățire continuă a calității serviciilor oferite. Referitor la venituri, acestea au provenit, în proporții similare, din proiectele livrate atât clienților de pe plan intern cât și celor de pe plan extern”, a declarat Alexandru Lăpușan, CEO și Fondator Zitec.

Printre clienții noi ai Zitec din prima jumătate a anului se numără Flanco și PayU, pentru care compania alocă echipe dedicate, la aceștia adăugându-se noi clienți de pe piețele externe, din țări precum SUA și Marea Britanie.

Tot în linie cu obiectivele asumate pentru acest an, Zitec a pus accent și pe soluțiile de mobilitate, dar și pe furnizarea de soluții hardware, în urma preluării unei companii de profil, la finalul anului 2013. Primele rezultate ale acestei linii de business sunt așteptate în a doua jumătate a anului 2014.

Dezvoltare continuă: programe de internship, training-uri, noi angajări și extinderea sediului

În prima jumătate a acestui an, Zitec a investit în programe de training pentru membrii echipei, atât în vederea obținerii de certificări profesionale, cât și în ceea ce privește dezvoltarea personală și organizațională a acestora. În total, compania va aloca în acest an peste 20.000 euro pentru training-uri cu profil tehnic și de soft skills, dar și pentru participarea la conferințe de specialitate.

De asemenea, compania a inițiat programe de internship pe zona de programare PHP, Drupal, Magento, Ruby on Rails și Quality Assurance, participanții având șansa de a se alătura permanent echipei, după încheierea celor trei luni ale programului.

În plus, în primele șase luni ale acestui an, Zitec și-a extins echipa cu 18 colegi, reprezentând o creștere cu 20% față de sfârșitul lui 2013. În prezent, echipa este formată din peste 100 de specialiști, iar în cel de-al doilea semestru al acestui an, compania plănuiește să recruteze încă 20 de persoane.

„Odată cu planurile de creștere a echipei, ne-am extins și sediul cu încă un etaj în clădirea Phoenix Tower din București, noul spațiu fiind amenajat în același stil neconvențional, astfel încât echipa să se bucure de elemente care stimulează creativitatea și să fie orientată către rezultate”, a precizat Florentina Greger, HR Manager Zitec.

Pe lângă dezvoltarea echipei, până la sfârșitul acestui an, Zitec urmărește creșterea portofoliului de clienți, atât pe zona de dezvoltare software, cât și pe cea de online marketing.