Zile libere de la stat. Este vestea cea mai așteptată de români: Când nu se vor duce la muncă

Toți românii încep acum să facă ultimele pregătiri pentru sfârșitul anului nou. Pentru Sărbătoarea Crăciunului trebuie să își facă timp în cursul săptămânii pentru a duce la capăt cele propuse. Asta pentru că zilele de 24, 25 și 26 decembrie pică fix în weekend. De revelion, lucrurile stau un pic mai bine, mai ales că acesta cade într-o zi de vineri spre sâmbătă. Cu alte cuvinte, vor avea parte de o mini vacanță chiar în prag de an nou.

În ceea ce privește anul care tocmai vine, s-a aflat în ce zile din săptămână pică zilele libere și sărbătorile legale în 2022. Cu siguranță, toată lumea este curioasă în care zile din săptămână cad zilele libere din 2022. Asta pentru că mulți români sunt deja cu gândul la următoarea vacanță și și mai mulți încearcă să și-o planifice din timp.

Vestea bună pentru angajați este că, în 2022, doar șase zile de sărbători legale pică în weekend. Față de anul care vine, în 2021 opt au fost situațiile când aceste zile au fost la finalul săptămânii. Astfel, alte nouă zile libere vor fi în cursul săptămânii.

Calendarul zilelor libere și al sărbătorile legale în 2022

Acesta este calendarul zilelor libere și al sărbătorilor legale de la stat.

1 ianuarie (sâmbătă) – Anul Nou
2 ianuarie (duminică) – Anul Nou
24 ianuarie (luni) – Ziua Unirii Principatelor Române (Mica Unire)
22 aprilie (vineri) – Vinerea Mare
24 aprilie (duminică) – Paștele Ortodox
25 aprilie (luni) – Paștele Ortodox
1 mai (duminică) – Ziua Muncii
1 iunie (miercuri) – Ziua Copilului
12 iunie (duminică) – Rusalii
13 iunie (luni) – Rusalii
15 august (luni ) – Adormirea Maicii Domnului
30 noiembrie (miercuri) – Sfântul Andrei
1 decembrie (joi) – Ziua Națională a României
25 decembrie (duminică) – Crăciunul
26 decembrie (luni) – Crăciunul

Zile libere de la stat. Este vestea cea mai așteptată de toți românii

În anul care tocmai se sfârșește, românii au avut parte de liber pe data de 29 noiembrie 2021. Ministerul Muncii anunță că această zi a fost declarată zi liberă pentru salariaţii din sectorul public. Astfel, angajații de la stat au putut beneficia de o minivacanță de 1 decembrie, care s-a întins pe 4 zile consecutive.

„Guvernul a stabilit ca data de 29 noiembrie 2021 să fie zi liberă pentru salariații din sectorul public, având în vedere că marți, 30 noiembrie, și miercuri, 1 decembrie, sunt zile libere nelucrătoare conform Codului Muncii”, anunță Ministerul Muncii. Ziua liberă nu va fi aplicată în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza procesului de producţie sau specificului activităţii, dar nici magistraților care au procese cu termen până în ziua respectivă.

„Prevederile actului normativ nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza procesului de producţie sau specificului activităţii, și nici magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în ziua de 29 noiembrie sau participanţilor în aceste procese.

Zile libere 2021. Când nu ne ducem la muncă