Laura Codruța Kovesi va afla, în două zile, ce soartă i-au rezervat cei de la Bruxelles în ceea ce privește viitorul ei în fruntea Parchetului European. Pe 6 martie, va fi luată decizia finală privind echipa de negociere dintre Parlamentul European și Consiliul. Tot atunci, este programată conferința președinților de grupuri politice din PE. Echipa de negociere va discuta apoi cu Consiliul UE numirea noului șef al Parchetului European.

Până atunci, la Bruxelles, se duc discuții aprinse despre cine va face parte din echipa mai sus amintită. Kovesi se bucură de susținerea a doi oficiali europeni importanți, adică a șefilor comisiilor din Parlamentul European care au audiat-o și care acum i-au cerut președintelui Parlamentului European să facă parte din echipa care va stabili numele viitorului șef al Parchetului Euroepan. Este vorba despre Ingeborg Grassle, (Partidul Popular, președintele Comisiei de control bugetar din PE, CONT) și Claude Moraes (Socialiștii Europeni, președintele Comisiei pentru libertăți, LIBE). 

Imediat după ce comisiile conduse de cei doi au votat, săptămâna trecută, clasamentul celor trei candidați – în ambele Laura Codruța Kovesi a ieșit pe primul loc – Claude Moraes i-a scris lui Antonio Tajani o scrisoare prin care îi cere să să fie mandatat drept negociator cu Consiliul UE. Pe de altă parte, și Ingeborg Grassle i-a scris lui Moraes, cerându-i să îi transmită președintelui Parlamentului European că și comisia CONT trebuie să fie reprezentată la negocierile cu Consiliul UE.
Negocierea dintre Parlamentul European și Consiliul UE este necesară pentru că votul din Parlamentul European a fost diferit față de cel din Consiliul UE. Kovesi a ocupat primul loc la votul din cele două comisii din PE (LIBE și CONT), în timp votul indicativ din Consiliul UE l-a plasat pe primul loc pe candidatul francez, Jean – Francois Bohnert (șeful Parchetului din orașul Reims). Potrivit G4Media, componența echipei de negociere a Parlamentului European e esențială în acest proces, dat fiind că în timp ce popularii lui Grassle au susținut-o puternic pe Kovesi, socialiștii lui Moraes au votat împotriva sa.