Dacă reprezentanţii Opoziţiei au declarat că aceasta este “o zi neagră pentru pensionari”, cei ai Puterii consideră că este o “zi luminoasă” pentru vârstnici.
Raportul final pe legea pensiilor elaborat de Comisia de muncă a fost adoptat cu 15 voturi favorabile (ale PDL, UDMR şi UNPR) şi cinci “împotrivă” (de la PSD şi PNL) şi prevede doar modificarea privind vârsta de pensionare cerută de şeful statului.
Solicitarea opoziţiei de a fi discutate şi alte articole din lege a fost respinsă prin votul reprezentanţilor puterii. De altfel, ministrul Muncii, Ioan Botiş, prezent la şedinţa Comisiei, a subliniat că reexaminarea legii pensiilor trebuie să vizeze strict  propunerea preşedintelui Băsescu şi a anunţat că, în caz contrar, va părăsi lucrările.
În urma votului, deputatul PSD Ioan Cindrea a apreciat că este “o zi neagră pentru pensionari” şi a acuzat puterea că nedreptăţeşte femeile prin modalitatea de calcul a pensiei. De altfel, social-democraţii şi liberalii au susţinut că, dacă nu se va scădea şi stagiul de cotizare, femeile vor fi discriminate, urmând să primească o pensie mai mică decât bărbaţii.
“Este o mare nedreptate pentru femei pentru că se modifică doar vârsta de pensionare a femeilor, iar stagiul de cotizare rămâne de 35 de ani ca şi la bărbaţi. Astfel, femeile vor avea o pensie mai mică decât a bărbaţilor, fiind depunctate”, a susţinut Cindrea.
În replică, deputatul PDL Mircea Toader a susţinut că este o “zi luminoasă” pentru pensionari, care vor avea garanţia că li se va plăti pensia. El a anunţat că puterea urmează să promoveze un pachet de legi “care să susţină legea pensiilor”.