Vlad Voiculescu va trece miercuri prin momente tensionate. Votul final pe moţiunea simplă iniţiată de PSD împotriva ministrului Sănătăţii, va fi exprimat astăzi în plenul Camerei Deputaţilor. De menționat este faptul că, aceasta este prima moţiune simplă depusă de opoziţie în această legislatură.

Totodată, potrivit regulamentului, moţiunea simplă se aprobă cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi.
În același timp, procedural, o moţiune simplă împotriva unui ministru nu are efect juridic şi, chiar dacă este adoptată de Parlament, acesta nu este automat demis.

Moţiunea simplă este intitulată „Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid! Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea şi viaţa românilor”, și a fost semnată de 109 social-democraţi.

Totodată, aceasta a fost dezbătută de deputaţi în şedinţa de luni, iar cu acest prilej, reprezentanţii PSD au venit la şedinţa de plen purtând pancarte negre prin care se solicita demisia lui Vlad Voiculescu.

Cine îl vrea afară pe Vlad Voiculescu

De menționat este faptul că, în favoarea adoptării moţiunii simple s-au exprimat, alături de deputaţii PSD, şi reprezentanţii AUR.

În moţiune, deputaţii PSD cer demisia ministrului Sănătăţii, motivând că în timpul care s-a scurs de la învestirea lui au văzut „atât de multă incoerenţă, lipsă de profesionalism şi de asumare cât nu s-a văzut în ultimii 30 de ani”.

De cealaltă parte, în timpul dezbaterilor de luni, ministrul Vlad Voiculescu a declarat că autorul „direct” al ”dezastrului” din ultimii 30 de ani din sistemul de sănătate din România este PSD, care și-a bătut joc aproape de tot.

„Vorbesc despre asumare oamenii partidului care, de la Revoluţie încoace, a avut 12 miniştri ai Sănătăţii. Vorbesc despre asumare colegii de partid ai ultimilor trei miniştri ai Sănătăţii – toţi anchetaţi de DNA. (…) Am găsit sistemul de sănătate din România mult mai rău decât l-am lăsat. V-aţi bătut joc de aproape tot ce am făcut în 2016 şi era un început de reformă reală”, a afirmat ministrul.