Comisia juridică a Senatului va da un vot, în ședința de marți care începe la ora 10.00, cu privire la raportul DNA pentru începerea urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită. Președintele Senatului a anunțat, luni, că a transmis Comisiei juridicea Senatului, notele scrise care vor fi depuse la dosarul său. Liderul ALDE a menționat că notele reprezintă argumente mai detaliate prezentate marțea trecută, când a fost audiat de forul legislativ.

“Argumentele pe care le-am avut de prezentat le-am prezentat la Comisie. Acum există numai o trecere în revistă, mai detaliată, a lor. Sigur că trebuie avut în vedere că Parlamentul are dreptul suveran de a decide această acțiune de începere a urmăririi penale și sigur că Parlamentul nu se substituie organelor de cercetare penală, deci Comisia nu este chemată în primul rând să analizeze calitatea probelor prezentate de procuratură, ci Senatul este chemat să decidă mai degrabă asupra oportunității din punct de vedere politic asupra acestei solicitări”, a afirmat Tăriceanu, luni la Parlament.

Călin Popescu Tăriceanu a fost audiat, marțea trecută, în Comisia juridică a Senatului. Audierea a durat puțin peste o oră, iar presa nu a avut acces la lucrările forului legislativ. La finalul audierii, președintele Senatului a declarat că demersul procurorilor DNA în cazul său are scopul de a îl intimida în lupta pe care a început-o pentru semnalarea gravelor abuzuri comise în România. 

DNA a solicitat Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu. Procurorii au anunţat că preşedintele Senatului este acuzat că ar fi primit aproape 800.000 de dolari de la de la reprezentanţii unei companii austriece pentru a încheia mai multe acte adiţionale la un contract comercial, banii fiind folosiţi pentru campania electorală.