Marți continuă audierile în dosarul Belina în care este implicat și Liviu Dragnea, declară surse judiciare. Vor fi audiați piloții de la firma de taxi aerian Cobrex Trans, care au efectuat mai multe zboruri pe ruta București-Belina și retur. Judecătorul vrea să afle de la acești piloți cine sunt persoanele care erau transportate și cine achita factura pentru aceste zboruri, scrie evz.ro.

Cine a fost audiat la termenul trecut

Mai mulți oameni de ordine care au păzit perimetrul insulei, împotriva curioșilor au fost audiați data trecută. Conform declarațiilor acestora, accesul persoanelor era strict interzis pe insulă, cu excepția unor lideri politici și a familiilor acestora. Începând cu anul 2012, au fost construite mai multe clădiri pe insulă, unele de lux, după cum au mai declarat aceștia.

Cine mai este implicat în dosar

În dosar au mai fost trimiși în judecată Sevil Shhaideh, fost vicepremier și ministru al Dezvoltării Publice, Adrian Gâdea – fost președinte al Consiliului Județean Teleorman, Ionela Stoian – directorul în cadrul Ministerului Dezvoltării, Mariana Gheorghiu și Rodica Gușă – angajate la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară din Alexandria.

„În perioada 23 septembrie 2013 – decembrie 2013, în calitate de secretar de stat, inculpata Shhaideh Sevil a inițiat, a fundamentat, a introdus pe circuitul de avizare și a prezentat guvernului pentru aprobare un proiect de hotărâre de guvern (ce se va numi H.G. 943/2013), precum și nota de fundamentare pe care a semnat-o, în calitate de inițiator. Pe baza acestor acte s-a aprobat transmiterea unor părți din Insula Belina și Brațul Pavel către domeniul public al județului Teleorman și în administrarea Consiliului Județean Teleorman”, susțin procurorii DNA.