În urma audierilor, apărut noi detalii cu privire la Cazul Belina, în care este implicat fostul lider al PSD, Liviu Dragnea.

 

Unul dintre cei șapte paznici și foști paznici ai insulei Belina, au fost audiați marți, ca martori la Tribunalul București.

Paznicul a explicat în detaliu judecătorului cum arată construcția care era la nivel de șantier în lucru la momentul la care el lucra acolo, potrivit stiripesurse.ro.

„Până în 2014 patrulam pe insulă. La postul 1 erau barăcile care sunt și acum. La postul 2 era o construcție neterminată, șantier, cabană…”, a declarat bărbatul la începutul audierilor.

Întrebat de magistrat „Ce înțelegeți din șantier??”, bărbatul a dat un răspuns foarte clar.

„Clădirea era ridicată dar nu terminată. Era la roșu. Avea plasa de aia verde pe ea. Era fără finisaje. Ulterior ea a fost terminată. Cred ca după 2015”, a povestit martorul.

 

Paza nu avea acces în curtea clădirii

 

Bărbatul a mai povestit că imobilul cu etaj era îngrădit iar paza nu avea acces în curtea clădirii.

„Noi practic păzeam doar exteriorul. Cheile stăteau la administratorul dinainte. Clădirea era îngrădită. Nu puteam intra în curte. Au fost situații când ni s-a spus sa nu mergem la postul doi. O dată sau de două ori. Nu ni s-a spus de ce sau altceva”, a mai declarat paznicul.

De asemenea, bărbatul a povestit și ce a putut vedea prin geamurile construcției cu etaj plasată pe terenul insulei Belina.

„Când se întâmpla asta patrulam pe afara insulei. Am observat în interiorul clădirii doar ce se putea vedea de pe geam. Mobilier simplu. Niște dulapuri, un cuier, scări de lemn. … . Este curent. Că nu se stă pe întuneric.”, a mai mărturisit bărbatul.