Totodată, producătorul a raportat o cifră de afaceri în creștere cu 16% în 2019 față de anul precedent până la o valoare de 535,4 milioane lei, și un profit de 46,34 milioane lei.

Astfel, în anul 2019, producția a înregistrat un nou record, ajungând la 105 milioane de unități comerciale (reprezentând peste 3 miliarde de unități galenice), cu 4 milioane de cutii mai mult decât în 2018. În 2020 compania continuă politica de dezvoltare pentru a își îndeplini misiunea de a oferi unui număr cât mai mare de pacienți medicamente eficiente și accesibile.

În 2019, Zentiva a alocat aproximativ 25 milioane lei pentru investiții în echipamente noi și în modernizarea capacităților existente, în special pentru zonele de fabricație Peleți și Soluții Injectabile. De asemenea s-a investit și în echipamente de laborator și în alte zone de fabricație, pentru a acomoda noi produse în fabrica noastră. Peste 50% din producție este realizată pentru export, în țări precum Germania, Marea Britanie, Franța, Italia, Elveția, Cehia și altele.

“Zentiva a continuat să evolueze în 2019 în ciuda unui climat neprietenos pentru producătorii locali de medicamente generice. Contextul actual dezvăluie încă o dată necesitatea de a considera producția de medicamente drept un domeniu de importanță strategică și de siguranță națională. Reamintim faptul că genericele sunt medicamente accesibile, folosite la scară foarte largă, de care depind milioane de pacienți și care ajută la eficientizarea costurilor din sistemul de sănătate. Ne manifestăm speranța că deciziile politice vor ține cont de aceste aspecte și vor lua în considerare declararea industriei locale de medicamente ca industrie strategică”, a declarat Simona Cocoș, Director General Zentiva România și Moldova. 

Zentiva România este parte a Grupului european Zentiva, unul dintre cei mai importanți producători de medicamente generice din Europa. Grupul deține unități de producție la București și la Praga. Fabrica Zentiva din România funcționează neîntrerupt din 1962, de la fondarea sa. În prezent, Zentiva România este cel mai mare producător de generice cu prescripție de pe plan local, în volume vândute.

Alături de echipa grupului Zentiva de peste  3000 de persoane și rețeaua noastră de fabrici – inclusiv fabricile emblematice din Praga și București – ne străduim să fim campionii medicamentelor generice din Europa, pentru a sprijini mai bine nevoile zilnice de asistență medicală ale oamenilor.