ZebraPay, compania care furnizează în sistem de franciză primele terminale de plată instant din România, a introdus în premieră pe piaţa locală tehnologia TopUp care permite reîncărcarea cartelelor prepaid începând cu 10 lei.

În acest moment, tehnologia TopUp este disponibilă doar pentru reîncărcările în reţeaua Orange, urmând ca în perioada următoare aceasta să fie preluată şi în reţeaua Cosmote.

„De la intrarea pe piaţă la finele lunii mai, peste 2.000 de utilizatori au folosit tehnologia TopUp pentru reîncărcările prepaid”, a declarat Radu Ciorbea, Directorul General al ZebraPay. Acesta a subliniat că prin TopUp, utilizatorii pot reîncărca atât propria cartelă cât şi pe cea unui alt utilizator într-un timp record de doar 6 secunde.

„Un avantaj foarte important este acela că nu mai există limită impusă de sumele prestabilite, aşa cum se întamplă în cazul reîncărcării clasice de tip Pin Cod. Prin terminalele ZebraPay utilizatorii pot reîncărca chiar şi 10 lei, aceasta fiind cea mai ieftină ofertă de pe piaţă”, a mai adăugat Radu Ciorbea. De asemenea, acesta apreciază că disponibilitatea non-stop a serviciului este un alt avantaj major.

Conform estimărilor ZebraPay, până în acest moment peste 50% dintre utilizatorii TopUp au optat pentru încărcările minime de 10 până la 20 de lei.

În doar o lună de la instalarea primelor terminale ZebraPay, serviciul de reîncărcare a cartelelor prepaid a fost accesat de 5.000 de utilizatori, dintre care 3.000 au optat pentru serviciile Vodafone şi Cosmote.

Oficialul ZebraPay estimează că numărul clienţilor care vor accesa serviciul de reîncărcare a cartelelor prepaid până la finele anului va ajunge la 1 milion. “Dat fiind faptul că până la sfârşitul lui 2010 vom deţine 1.000 de terminale, mizăm pe aproximativ 1 milion de utilizatori care vor efectua aproximativ 6 milioane de operaţiuni de reîncărcare”, a mai afirmat directorul general al ZebraPay.

SURSA: ZebraPay