Laboratoires de Biologie Végétale Yves Rocher este societatea-mamă a Grupului Rocher, prezent în numeroase țări în sectoarele produselor cosmetice, textile-îmbrăcăminte, articole de uz casnic și produse de nutriție (sănătate). În ceea ce privește produsele cosmetice, Grupul Rocher produce și vinde o gamă largă de produse cosmetice destinate publicului larg, care include produse pentru îngrijirea feței și a corpului, îngrijirea părului, parfumuri, produse de machiaj și articole de toaletă.

Mărcile de produse cosmetice ale Grupului Rocher, prezente în România, sunt Yves Rocher, Sabon, Flormar, Stanhome, Kiotis și Docteur Pierre Ricaud.

Sabon Holdings S.R.L are ca obiect principal de activitate vânzarea cu amănuntul prin magazine a produselor cosmetice și, în secundar, vânzarea articolelor de uz casnic. Sabon România vinde numai produse sub marca Sabon, atât prin intermediul celor 17 magazine fizice dedicate, în București, Cluj-Napoca, Galați, Ploiești, Constanța, Iași, Timișoara și Sibiu, precum și on-line.

În urma analizei acestei concentrări economice, Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea notificată nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.