Pentru a putea câştiga bani din YouTube, utilizatorii vor trebui să aibă 4.000 de ore vizionate în ultimele 12 luni şi 1.000 de abonaţi. Reprezentanţii YouTube au scris pe blogul oficial că au ajuns la aceste praguri după o analiză amănunțită și conversații cu creatorii  de conţinut.

“Aceste praguri vor permite să ne îmbunătățim în mod semnificativ capacitatea de a identifica creatorii care contribuie pozitiv la comunitate și de a ajuta la creșterea veniturilor acestora. În 20 februarie 2018, vom implementa aceste praguri şi va exista o perioadă de grație de 30 de zile. La acea dată, canalele cu mai puțin de 1.000 de abonaţi sau 4.000 de ore vizionate nu vor mai putea câștiga bani pe YouTube”, se arată în postarea de pe blogul oficial YouTube.  
Când canalele ajung la 1.000 de abonati și 4.000 de ore de vizualizări, acestea vor fi automat reevaluate în conformitate cu criterii stricte pentru a ne asigura că respectă politicile noastre.

“Deși aceste modificări vor afecta un număr semnificativ de canale, 99% dintre cei afectați au făcut mai puțin de 100 dolari în ultimul an, cu 90% câștigând mai puțin de 2,50 dolari în ultima lună. După o analiză atentă, credem că acestea sunt compromisuri necesare pentru a proteja comunitatea noastră” , spune Neal Mohan, Chief Product Officer YouTube. 

SURSA: YOUTUBE