Loviturile coaliţiei arabe conduse de Riad au continuat până spre ora locală 06:00 (03:00 GMT) şi au vizat baraje şi poziţii ale rebelilor şiiţi de la intrările în oraşul-port Aden.

În timpul nopţii, în mai multe cartiere din Aden au avut loc lupte între miliţiile loiale preşedintelui Abd-Rabbu Mansur Hadi, pe de o parte, şi rebelii şiiţi houthi şi forţe fidele fostului preşedinte Ali Abdallah Saleh, pe de altă parte.

Potrivit unui militant pro-Hadi, Metaz al-Maisouri, care locuieşte în Aden, de la finalul lunii martie a început un ''exod masiv'' al familiilor care părăsesc oraşul de teama intensificării confruntărilor armate. ''Şcolile, universităţile şi întreprinderile publice şi private au fost închise'', a spus el.

Populaţia din Aden suferă mai ales de lipsa alimentelor, potrivit organizaţiilor umanitare.

Loviturile aeriene au vizat luni şi poziţiile houthi din provincia Chabwa, conform unor martori.

Plecaţi în septembrie din bastionul Saada, situat în nordul Yemenului, rebelii houthi au preluat controlul asupra capitalei Sanaa, regiunilor din centrul şi vestul ţării, ca şi a unor părţi din sudul ţării, ceea ce a provocat intervenţia unei coaliţii arabe conduse de Arabia Saudită.

Riadul acuză Iranul că îi înarmează pe rebelii houthi din Yemen, acuzaţie respinsă însă de Teheran. AGERPRES