Jerry Yang şi David Filo, studenţi ai universităţii Stanford, au pus bazele site-ului în 1995, iar un an mai târziu Yahoo! era deja listat la NASDAQ. Totul a pornit ca un hobby, declara Filo într-un interviu. Acesta îşi aduce aminte că la mijlocul anilor ‘90 “Internetul era un loc minunat unde puteai să îţi pierzi timpul”.
În 2008, Yahoo! a refuzat o ofertă de preluare de la Microsoft de 47,5 miliarde de dolari, iar în prezent compania are mari probleme financiare şi face faţă cu greu concurenţei reprezentată de Facebook şi Google. Numărul angajaţilor Yahoo! depăşeşte 13.000 de persoane, conform blogului oficial.
Yahoo! se pregăteşte să iasă de pe piaţa japoneză
Yahoo! este în discuţii avansate pentru ieşirea de pe piaţa japoneză în efortul de a elibera lichidităti pentru a lupta cu rivalii Google şi Facebook. Compania intenţionează să vândă 35% din Yahoo! Japonia,  cu 8 miliarde de dolari, către Softbank, care deţine deja 42%.
Valoarea de piaţă Yahoo! este estimată în prezent la 21,5 miliarde de dolari, aproximativ jumătate din cât valora în urmă cu cinci ani.