Wizz Air lansează noi curse către Ungaria. Prețurile unui bilet pornesc de la 79 de lei

Din data de 17 iunie, Wizz Air va oferi zboruri zilnice de la București către Budapesta, Ungaria. Astfel, compania va garanta călătorilor o legătură neîntreruptă între cele două orașe vibrante. Tarifele încep de la 129 de lei.

Totodată, locuitorii din Brașov vor avea oportunitatea să se bucure de zboruri către Budapesta de trei ori pe săptămână, începând cu data de 18 iunie, cu operare în zilele de marți, joi și sâmbătă. În aceste cazuri, tarifele pentru un bilet încep de la 79 de lei.

„Budapesta, denumită adesea ‘Perla Dunării’, captivează vizitatorii cu istoria sa bogată, arhitectura uimitoare şi scena culturală vibrantă.

Renumită pentru obiective emblematice precum Castelul Buda, Bastionul Pescarilor şi clădirea Parlamentului, Budapesta oferă un amestec încântător de tradiţie şi modernitate.

Călătorii se pot răsfăţa în băile termale ale oraşului, pot explora străzile sale fermecătoare şi pot savura diversele delicii culinare pe care capitala Ungariei le are de oferit”, a transmis Wizz Air printr-un comunicat de presă.

În plus, Wizz Air va inaugura o rută nouă de la București către Salzburg pe 1 aprilie, iar pe 20 iunie va introduce o altă rută către Leipzig.

Wizz Air, compania aeriană ultra-low cost cu cea mai accelerată extindere în Europa, gestionează o flotă formată din 201 aeronave Airbus A320 și A321. În anul 2023, Wizz Air a fost aleasa de 60,3 milioane de pasageri.

Wizz Air este înregistrată la Bursa de Valori din Londra cu simbolul „WIZZ”.

Toate cursele Wizz Air sunt efectuate folosind aeronave Airbus. Inclusiv modelele A320, care au 180 de locuri, A320neo, cu 186 de locuri, A321, cu 230 de locuri, și Airbus A321neo. Acesta din urmă are 239 de locuri.

Wizz Air
SURSA FOTO: Dreamstime

Probleme cu zborurile comerciale în România, în 2023

Anul 2023 a fost unul tumultuos pentru companiile aeriene care au activat în România. Zboruri anulate și întârziate în număr mare au perturbat călătoriile a zeci de mii de pasageri, iar perspectivele viitoare nu oferă încă garanții în ceea ce privește punctualitatea acestor companii.

Efectele întârzierilor au fost resimțite dureros de către pasageri. În special de aceia care au ratat legăturile de zbor, au avut rezervări pierdute și au văzut cum timpul le-a fost afectat.

Diversele cauze ale întârzierilor includ probleme tehnice, condiții meteorologice nefavorabile, insuficiența de personal sau dificultăți în gestionarea operațiunilor aeroportuare.

În cursul verii trecute, Wizz Air, principalul operator de zboruri low-cost din România, a fost afectat de numeroase dificultăți în desfășurarea zborurilor programate.

Potrivit informațiilor furnizate de Vola.ro, în luna iunie, numărul zborurilor întârziate a crescut cu 55% în comparație cu luna mai. Compania a atribuit aceste probleme unor defecțiuni tehnice la aeronave și lipsei de personal. Între 22 iunie și 5 iulie, Wizz Air a operat aproximativ 215 zboruri.

Wizz Air pare să abordeze problema zborurilor întârziate prin creșterea numărului de aeronave și a personalului pe teritoriul României. Cu toate acestea, chiar și cu o investiție considerabilă de aproape 300 de milioane de euro în piața călătoriilor comerciale din România, compania s-a confruntat cu retragerea a 45 de aeronave din funcțiune din cauza problemelor tehnice.