Airbus a fost devansat de Boeing şi în termeni de aparate livrate clienţilor în perioada ianuarie – martie 2014, cu 141 de aeronave livrate de Airbus faţă de 161 livrate de Boeing.

În primul trimestru al acestui an, Boeing a beneficiat de o importantă comandă pentru 61 de aparate B737 din partea companiei aeriene canadiene Air Canada. În schimb, Airbus a înregistrat 55 de anulări de comenzi în primul trimestru, faţă de 40 de anulări în cazul Boeing.

Lucrurile s-au mai îmbunătăţit pentru Airbus în luna martie, când constructorul european a primit comenzi pentru 40 de noi aparate, dintre care 27 de aparate A330 au fost comandate de companiile aeriene din China.

Rezultatele din primele trei luni ale acestui an vin după un an 2013 record pentru Airbus, constructorul aeronautic european devansând Boeing pentru a înregistra cea mai bună performanţă comercială din istoria industriei aeronautice. Anul trecut, Airbus a primit comenzi nete pentru 1.503 de avioane, faţă de 1.355 pentru Boeing. AGERPRES