Compania aeriană Wizz Air a anunţat că a transportat în primele 4 luni din 2009 peste 500.000 de pasageri pe rutele din şi spre România, în creştere cu 96% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior.

Operatorul Wizz Air estimează că va transporta 690.000 de pasageri din şi spre România în primul semestru. Acest lucru va duce la îndeplinirea obiectivului de dublare a numărului de pasageri transportaţi în România în 2009.

„Ne-am dezvoltat în România prin lansarea de noi rute, deschiderea de noi baze şi alocarea de noi aeronave. Astfel, Wizz Air a devenit lider de piaţă pe segmentul de transport aerian low-cost din România în doar 2 ani de la inaugurarea primei baze operaţionale la Bucureşti. Ultimele rezultate ilustrează clar evoluţia companiei pe plan local şi faptul că ne vom atinge obiectivul de a transporta 1,7 milioane pasageri în 2009”, a declarat Natasa Kazmer, Director Corporate Communications şi Public Affairs Wizz Air.

În pofida situaţiei macro economice dificile, Wizz Air a lansat în acest an cea de-a treia bază operaţională la Timişoara (şi noi zboruri spre Barcelona, Milano, Valencia, Veneţia şi Paris), a alocat două noi aeronave Airbus 320 bazelor din Bucureşti şi Timişoara (a treia va urma, în iunie, în Cluj-Napoca), a dublat capacitatea de transport în România şi a crescut numărul de angajaţi.

În prezent, Wizz Air operează din România mai mult de 100 de zboruri (tur-retur) săptămânal, către 13 destinaţii.

SURSA: Wizz Air

DETALII: Wizz Air devine liderul pieţei româneşti de transport aerian low cost.