Potrivit unui comunicat remis de companie, oraşul Iaşi devine cel de-al şaselea aeroport din România, cu bază operaţională Wizz. 

Noua aeronavă creşte numărul de rute de la Iaşi la opt şi va tripla capacitatea la 265.000 de pasageri în 2016. Iniţial, toate cursele vor fi operate de două ori pe săptămână, cu excepţia Iaşi-Bologna care va avea trei zboruri săptămânale. Frecvenţa spre Milano Bergamo a fost, de asemenea, mărită. Biletele pentru rutele din Iaşi sunt disponibile de la preţul de 109 lei. 

'Suntem încântaţi să sărbătorim acest eveniment important atât pentru regiune, cât şi pentru Wizz Air. De la primul zbor Wizz din România în 2007, compania a democratizat călătoria cu avionul şi a dezvoltat constant reţeaua de rute cu tarife scăzute din regiunile României, iar anunţul de azi subliniază încă o dată angajamentul nostru pentru ţară. Am plasat Iaşiul pe harta aviaţiei în 2014, iar azi devine cel de-al şaselea aeroport din România unde stabilim o bază operaţională. Noua bază va crea mai multe locuri de muncă în cadrul Wizz Air şi la partenerii noştri locali şi ne va permite să oferim şi mai multe tarife scăzute în România', a declarat Tamara Vallois, Head of Communications Wizz Air. 

Wizz Air oferă, în prezent, 118 rute către 16 ţări, de pe nouă aeroporturi din România, pentru multe dintre ele tarifele începând de la 39 lei. 

'Astăzi (vineri, n.r.) este o zi importantă pentru evoluţia Aeroportului Iaşi, dar si pentru întreaga regiune de Nord-Est. Pe lângă alocarea unei aeronave şi creşterea conectivităţii cu noi oraşe europene, deschiderea bazei Wizz Air la Iaşi demonstrează încă o dată că am realizat o investiţie importantă pentru comunitate, înseamnă totodată stabilitate şi dezvoltare, întrucât compania Wizz Air doreşte să investească aici pe termen lung. Suntem deschişi oricărui parteneriat cu operatorii care doresc să vină la Iaşi, pentru că nu putem vorbi de dezvoltare cu adevărat dacă nu reuşim să creăm legături directe cu cât mai multe zone, dacă nu creăm diversitate, răspunzând astfel unor categorii socio-profesionale diferite', a afirmat Marius Bodea, preşedintele C.A. al Aeroportului Internaţional Iaşi. 

Wizz Air este cea mai mare companie low-cost din Europa Centrală şi de Est, operează o flotă de 70 de aeronave Airbus A320 şi A321 şi oferă peste 420 de rute de la 25 de baze, asigurând conexiunea între 124 de destinaţii din 39 de ţări, compania fiind aleasă de 20 de milioane de pasageri, în anul financiar încheiat pe 31 martie 2016. 

Wizz Air a fost aleasă recent 'Value Airline of the Year 2016' de editorii Air Transport World, una dintre cele mai importante reviste de aviaţie