Microsoft intenţionează să extindă update-ul Windows 10 pentru cât mai mulţi utilizatori, astfel încât pe lângă cei ce au licenţă pentru Windows 7, Windows 8 şi Windows 8.1 şi cei ce au software-ul piratat vor beneficia de upgrade.
Aceasta decizie de a oferi gratuit update-ul la Windows 10 şi pentru cei ce au versiuni piratate, vine deoarece există milioane de utilizatori de versiuni fără licenţă, iar China este cel mai bun exemplu. Aici, doar 10 % din utilizatorii Windows aveau sistemul de operare cumpărat cu licenţă.

"Continuăm să facem mari progrese în dezvoltare şi vă împărtăşim astăzi faptul că Windows 10 va fi disponibil în cursul acestei veri în 190 de ţări şi 111 limbi", a anunţat Terry Myerson, vicepreşedinte al companiei Microsoft. El a precizat că sistemul a fost conceput pentru mai multe tipuri de aparate (computere, smartphone-uri şi aparate conectate).

Pentru prima dată, programul va fi gratuit pentru echipamentele conectate pentru descărcarea de date sau informaţii, cum ar fi distribuitorii de bilete sau aparatele pentru ecografii.

Grupul american colaborează cu Xiaomi, mare producător chinez de smartphone-uri, pentru a testa Windows 10 pe aparatele sale. Compania a anunţat şi parteneriate cu grupurile chineze Tencent şi Lenovo pentru a-şi ajuta clienţii din China să treacă la Windows 10.

Microsoft anunţase marţi că viitorul sistem de operare va da posibilitatea conectării fără parolă, folosind metode biometrice de identificare, cum ar fi recunoaşterea facială.