Deputații au aprobat schema în septembrie 2017. Obiectivul inițiativei europene WIFI4EU este de a oferi unui număr de peste 6.000 de comunități din întreaga UE conexiune Wi-Fi gratuită de mare viteză până în 2020.

De la 15 iunie 2017, oriunde călătoriți în UE, puteți apela, trimite un mesaj text și naviga pe Internet în aceleași condiții în care o faceți în țara de origine. În cadrul reformei telecomunicațiilor, votată în octombrie 2017, deputații de la comisia pentru industrie au solicitat, de asemenea, prețuri mai mici pentru apelurile internaționale.

 Majoritatea site-urilor de cumpărături din UE nu permit utilizatorilor să cumpere din altă țară UE, potrivit Comisiei Europene. Dar acest Crăciun ar putea fi ultimul în care consumatorii trebuie să se împace cu așa-numita „blocare geografică”. În noiembrie 2017, Parlamentul European a ajuns la un acord provizoriu cu guvernele UE pentru a elimina această limitare pentru cumpărăturile online.

De Crăciun în 2018, cumpărătorii online nu ar mai trebui să se confrunte cu astfel de forme de discriminare. Redirecționarea automată la versiunea locală a site-ului va fi, de asemenea, interzisă. Bunurile și serviciile afectate de noile reguli sunt, printre altele, aparatele de uz casnic, electronicele, hainele, hotelurile, chiriile și biletele pentru evenimente.

Fără să pierdeți nici un film

 Peste jumătate (53%) dintre cetățenii UE vizionează filme și seriale TV online mai mult de o dată pe săptămână, iar începând din 2018 vor putea continua să facă acest lucru călătorind. În mai 2017, deputații europeni au aprobat noi reguli care vor permite utilizatorilor să se bucure de abonamentele lor online atunci când călătoresc în UE. Cei care au plătit pentru dreptul de a viziona, asculta sau citi conținut online de la un furnizor din țara lor de origine, vor avea acces la tot acest conținut în orice altă țară a UE în care locuiesc pentru o perioadă limitată. Statele membre trebuie să aplice noul regulament în cursul anului 2018.

SURSA: europarl.europa.eu