WhatsApp a atins un prag important: miercuri, compania a anunţat că două miliarde de persoane din întreaga lume folosesc aplicaţia de mesagerie.

“Suntem încântaţi să împărtăşim asta în prezent, WhatsApp numără peste două miliarde de utilizatori în lume (…) Ştim că, cu cât suntem mai conectaţi, cu atât mai mult trebuie să protejăm datele”, au declarat reprezentanţii companiei deţinută de Facebook.

Aceştia au dat din nou asigurări că toate mesajele trimise prin intermediul aplicaţiei sunt securizate printr-o “criptare sigură”, pe care o asimilează printr-o “blocare digitală neîntreruptă”, care protejează informaţiile de atacurile hackerilor.

“Astăzi, suntem hotărâţi, ca atunci când am început, să ajutăm la conectarea lumii în privat şi să protejăm comunicarea personală a două miliarde de utilizatori peste tot în lume”, spun cei de la WhatsApp, potrivit news.ro.

Telefoanele mai vechi nu vor mai putea rula în curând WhatsApp

În altă ordine de idei, cei care au telefoane mai vechi s-ar putea să fie nevoiţi să facă un upgrade, dacă vor să folosească în continuare aplicaţia WhatsApp. Motivul este cauzat de expunerea la riscurile de securitate. “Pentru cea mai bună experiență, vă recomandăm să folosiți ultima versiune de iOS sau Android, disponibilă pentru telefoanele dumneavoastră”, se arată într-o postare pe blogul WhatsApp.

Aparatele iOS care vor avea de suferit sunt cele care rulează iOS 8 sau versiunile mai vechi. Utilizatorii care dețin un iPhone 4 sau mai vechi nu vor mai putea utiliza aplicația WhatsApp. Cât despre cei care au telefoane cu Android, versiunile 2.3.7 şi mai vechi vor fi afectate de această măsură.