Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a spus la ce să se așteptăm zilele următoare. Potrivit acesteia, vom avea un sfârșit de săptămână deosebit de cald pentru această perioadă, urmat de o răcire a temperaturilor, acestea ajungând astfel mai aproape de normal. Precipitațiile vor căpăta caracter de aversă la munte, iar la altitudini mari va ninge.

Weekend deosebit de cald pentru această perioadă a anului

Directorul ANM a spus că sâmbătă, maximele vor atinge 19-20 de grade, chiar 23 în partea de sud a României. Pe de altă parte, temperaturile sunt în scădere în nordul țării și vor fi cuprinse între 10 și 13 grade Celsius.

„Într-adevăr, contăm pe o vreme deosebit de caldă astăzi, cu valori de temperaturi care în cea mai mare parte a țării s-au apropiat de 19-20 grade, inclusiv în Capitală 18 grade. Mâine contăm pe valori între 17 până la 23 grade.

Sâmbătă, în partea de sud-sud-est a țării rămâne o vreme deosebit de caldă 23 grade în Muntenia, dar și în Moldova, în timp ce în vest, nord-vest și centru valorile de temperaturi vor fi în scădere, vor deveni în general apropiate de norme. Vorbim, cel puțin pentru Maramureș, Dealurile Crișanei, de 11-13 grade.

Ziua de duminică rămâne în același context cu 20-21 de grade în zona de sud-sud-est a țării, în timp ce în cele intracarpatice să nu depășească 10-12 grade și ceea ce este și semnificativ.

Sâmbătă sunt de interes precipitațiile. Ploile vor avea și caracter de aversă la munte. La altitudini mari vorbim de ninsori, lapoviță și măzăriche, cantități de apă care pot depăși 15-20l/m², iar pe crestele montane rafalele, de asemenea, vor putea depăși 70-80km/h.”, a declarat Elena Mateescu pentru Antena 3 CNN.

Vremea se răcește începând de luni

La începutul săptămânii viitoare însă, temperaturile vor scădea, ajungând mai aproape de normalul acestei perioade.

„De luni răcirea va fi una accentuată în continuare în jumătatea vestică. Vorbim de temperaturi de cel mult 10-11 grade.

De marți răcirea să fie în cea mai mare parte a țării semnificativă și pe parcursul perioadei respective să vorbim posibil de o vreme apropiată de normal, iar în zonele depresionare, mai ales pe parcursul nopților, temperaturile să devină unele negative, sub 0 grade”, a spus directorul ANM.