Într-o scrisoare trimisă congresmanului republican din Kansas, Tim Huelskamp, Warren Buffett a informat că anul trecut a realizat un venit brut de 62,855 milioane de dolari dar a plătit impozite pe venit de peste 6,923 milioane de dolari, adică echivalentul a 17,4% din veniturile sale impozabile de 39,814 milioane dolari.

Warren Buffett a precizat că diferenţa de aproximativ 23 milioane dolari între venitul său brut şi cel impozabil se datorează în mare parte deducerilor de pe urma actelor de caritate şi a taxelor locale.

Motivul principal pentru care Buffett a plătit un impozit pe venit de doar 17,4% este că o mare parte din veniturile sale au venit din investiţii, care sunt taxate mai puţin decât salariile. ‘Oamenii care fac bani din bani sunt impozitaţi mult mai puţin decât cei care fac bani din propria lor muncă’, a spus Buffett pentru CNNMoney.

În luna august a acestui an miliardarul american Warren Buffett a cerut autorităţilor de la Washington să majoreze taxele pentru persoanele super-înstărite. Buffet a scos în evidenţă un paradox: americanii cei mai bogaţi plătesc impozite mai mici decât salariaţii cu venituri medii.

SURSA: Agerpres