Warren Buffet isi dovedeste inca odata intuitia geniala, care l-a facut cel mai mare investitor la Bursa al tuturor timpurilor, reusind sa castige aproape 800 de milioane de dolari intr-o singura zi.

Astfel, potrivit Times Online, valoarea actiunilor Goldman Sachs a crescut cu sase procente in doar cateva ore dupa ce Warren Buffett a platit cinci miliarde de dolari pentru preluarea unui pachet de actiuni, ceea ce echivaleaza cu nu mai putin de 783 de milioane de dolari, afirma sursa citata.

Goldman Sachs, pana de curand una dintre cele mai mari banci de investitii din lume, a renuntat in urma cu cinci zile la acest statut solicitand transformarea in holding bancar fapt care ii garanteaza un acces mai facil la finantare.

De asemenea, Warren Buffett a declarat in urma cu doua zile ca este interesat de preluarea unor active ale AIG – American International Group.

“O parte a unitatilor, cea mai mare parte a acestora, va fi de vanzare intr-un an sau doi, iar noi am fi interesati de cateva”, a declarat Warren Buffet.

Surse: Times Online, CNBC