Cel de-al doilea lungmetraj din franciza “Wall Street”, cu Michael Douglas în rolul principal, un film care analizează criza financiară declanşată în 2008, a ajuns direct pe prima poziţie a box office-ului nord-american în prima săptămână în care a fost lansat, informează AFP.

Filmul “Wall Street: Banii sunt făcuţi să circule”, regizat de Oliver Stone şi în care spectatorii vor avea posibilitatea de a-l revedea pe Michael Douglas interpretând rolul magnatului din lumea finanţelor Gordon Gekko, a generat încasări de 19 milioane de dolari de vineri până duminică.

Pe locul al doilea s-a situat lungmetrajul “Legende din regatul bufniţelor/ Legend of the Guardians: The Owls of Ga’Hoole”, un film de acţiune şi de animaţie, regizat de Zack Snyder. Filmul a avut încasări de 16,3 milioane de dolari.

Thrillerul “Oraşul/ The Town”, regizat de Ben Affleck, în care actorul american interpretează rolul unui spărgător de bănci, a coborât două poziţii până pe locul al treilea, cu încasări de 16 milioane de dolari.

Pe locul al patrulea s-a clasat comedia romantică “Easy A”, care a avut încasări de 10,7 milioane de dolari. Turnat cu un buget minuscul (10 milioane de dolari), regizat de Will Glick şi cu Emma Stone în rolul principal, filmul spune povestea unei liceene care minte spunând că şi-a pierdut virginitatea, pentru a deveni populară.

O nouă comedie realizată de studiourile Disney, cu Sigourney Weaver şi Jamie Lee Curtis în rolurile principale, a debutat în acest clasament pe locul al cincilea, cu încasări de 8,3 milioane de dolari.

“Demon/ Devil”, un film de groază scris şi produs de M. Night Shyamalan, care arată cum Satan îşi prinde victimele în capcană, atrăgându-le în ascensorul unui zgârie-nori din Philadelphia, a coborât pe poziţia a şasea, cu încasări de 6,4 milioane de dolari de vineri până duminică.

Fostul lider al box office-ului, al patrulea film din franciza “Resident Evil”, regizat de Paul Anderson, cu Milla Jovovich în rolul principal, a coborât pe locul al şaptelea, cu încasări de 4,9 milioane de dolari, iar filmul de animaţie “Alpha and Omega”, care spune povestea unei haite de lupi dintr-o rezervaţie naturală din Canada, a coborât pe locul al optulea, cu încasări de 4,7 milioane de dolari.

Pe locul al nouălea în box office-ul nord-american s-au situat jefuitorii de bănci din filmul de acţiune “Fură şi fugi/ Takers”, conduşi de Matt Dillon şi Paul Walker. Pelicula a avut încasări de 1,6 milioane de dolari de vineri până duminică.

Thrillerul SF “Începutul/ Inception”, cu Leonardo DiCaprio şi Marion Cotillard în rolurile principale, încheie topul 10 al peliculelor cu cele mai mari încasări în America de Nord la sfârşitul săptămânii trecute, după ce a vândut bilete de 1,2 milioane de dolari.

SURSA: Mediafax