În Dobrogea şi Bărăgan o să plouă, se porneşte şi vântul, iar temperaturile scad faţă de ieri, când s-au atins şi 15 grade în zonă. Astăzi vor fi cel mult 6 – 7 grade, iar noaptea ne-aduce valori negative, aşa că ploile se transformă în lapoviţă şi ninsoare.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei se anunţă o zi mohorâtă şi rece, cu ploi frecvente şi vânt tot mai insistent. La noapte temperaturile coboară sub pragul îngheţului, apar ninsorile şi lapoviţa şi creşte riscul de polei pe şosele.

În nordul Moldovei şi în Bucovina va fi şi mai frig: se vor înregistra în jur de 0 grade chiar şi după prânz. În aceste condiţii vor domina ninsorile, iar poleiul va crea din nou probleme. Şi vântul devine activ, aşa că temperaturile resimţite vor fi mai scăzute decât cele din termometre.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş avem tot vreme neplăcută, cu înnorări persistente şi ploi din când în când. Temperaturile pierd vreo 2 – 3 grade faţă de ieri.

Se răceşte şi ţinuturile vestice şi doar prin sudul Banatului se mai pot atinge valori de 10 grade. Atmosfera se menţine închisă, mai vin ceva ploi, iar peste noapte s-ar putea să cadă lapoviţă.

În Transilvania găsim vreme închisă şi ploioasă, cu temperaturi mai ridicate în vestul provinciei. La munte vor fi mai mult ninsori, iar vântul va prinde putere în zonele de creastă.

Vreme neplăcută se anunţă şi în Oltenia: acum este ceață persistentă, dar nu se înseninează nici mai târziu. O să plouă şi vântul devine activ. Maximele urcă spre 9 – 10 grade, dar după lăsarea nopţii, temperaturile coboară uşor sub zero grade şi apar ninsorile şi lapoviţă.

Şi în ţinuturile sudice o să plouă pe timpul zilei, iar noaptea o să avem precipitaţii mixte. Vântul se intensifică treptat, iar maximele, puţin mai scăzute decât ieri, se opresc pe la 7 – 8 grade.

În Bucureşti mai vin ceva ploi, pe seară, vântul prinde putere, iar la noapte apar ninsorile şi lapoviţa. Până atunci avem o zi destul de neplăcută, iar maxima ajunge pe la 5 – 6 grade, adică mai mică decât ieri, când s-au depăşit 7 grade în centrul oraşului.

La munte, aşteptăm ninsoare şi un vânt tot mai puternic. Pe crestele Carpaţilor Orientali vântul poate ajunge la 70 km/h. Astăzi o să ningă doar în masivele nordice, prin staţiuni domină ploile, iar stratul de zăpadă este destul de modest, deocamdată. Se face mai frig decât ieri, scrie Protv.ro.