Potrivit ANM, în Dobrogea şi Bărăgan va fi o atmosferă de primăvară, cu cer mai mult senin, vânt activ şi temperaturi cu un grad, două mai ridicate decât ieri. Şi în Bucureşti va fivreme frumoasă, vânt activ şi în jur de 12…13 grade la orele amiazei. Presiunea atmosferică mai creşte puţin, iar peste noapte, temperatura coboară din nou sub pragul îngheţului.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei domina vremea frumoasă. Norii apar destul de rar şi temperaturile ajung din nou la valori de lună martie. Şi în nordul Moldovei şi în Bucovina va fi mai cald decât în mod obişnuit. Maximele urcă spre 10 grade, dar se înnorează din când în când şi apare un pic de lapoviţă, în special în zonele mai înalte, informează stirileprotv.ro.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş vreme schimbătoare, destul de mulţi nori, condiţii de lapoviţă şi cel mult 5…6 grade în termometre. În schimb, în ţinuturile vestice domina atmosferă cu soare. Temperaturile se menţin ridicate pentru acest moment al anului, dar peste noapte se înnorează treptat şi cresc şansele de ploaie. În Transilvania mai apar ceva înnorări; o să fulguiască pe la munte; în rest s-ar putea să cadă lapoviţă. Mai sunt condiţii de polei, iar la noapte în depresiuni o să fie ger şi se vor atinge minus 12 grade în zona Miercurea Ciuc.

În Oltenia, vreme foarte frumoasă pe timpul zilei, cer senin şi temperaturi ridicate, ce ajung pe la 14 grade. La noapte, însă încep să apară norii, iar spre dimineaţă vin şi ceva ploi. Şi în ţinuturile sudice avem atmosfera de primăvară, soare şi temperaturi în uşoară creştere faţă de ieri. În Lunca Dunării se vor atinge 13…14 grade.

La munte vântul va sufla pe creste cu viteze de 80 km/h, iar temperaturile rămân modeste, chiar negative, prin staţiuni.

Cum va fi vremea la sfârşit de săptămână

Vineri rămânem cu vremea caldă şi frumoasă în sud-estul ţării. În schimb, în celelalte zone, se adună norii şi aşteptam lapoviţă pe la munte şi ploi prin vest şi sud-vest. Mâine-noapte o să plouă şi în rest ţării, iar spre dimineaţă se lasa ceața.

Şi sâmbătă o să fie cald în jumătatea sudică. Totuşi, dimineaţa pot apărea câţiva nori de ploaie în sud-est, iar la munte va fulgui trecător. Vântul va avea răbufniri în est şi sud-est, iar în Lunca Dunării se ating, probabil, peste 12 grade.

Vreme caldă şi duminică. Soarele se arata peste tot, vântul va adia plăcut, iar temperaturile pot depăşi 12 grade.