Iarna pune stâpânire pe România. Va fi prăpăd în weekend. Prognoza meteo de la ANM

Vremea se schimbă radical. Va fi zăpadă la deal și la munte, iar în restul României va cădea lapovița și va ploua. În sud şi în sud-vest va domina atmosfera însorită, dar în rest vremea se menţine închisă.  Precipitaţiile apar local în sud-est şi pe zone mai restrânse în nordul, nord-estul şi centrul ţãrii.

La deal şi la munte vor fi mai ales ninsori, iar în rest o să cadă lapoviţă sau o să plouă. Maximele termice se încadrează între 1 şi 7 grade, cu cele mai mari valori în Oltenia şi în Muntenia.

În Dobrogea şi Bărăgan urmează o zi mohorâtă. Indicațiile meteo  arată că încă din primele ore vor fi ploi sau lapoviţă, iar vântul sufla destul de tare în zona Dobrogei, iar pe litoral se vor atinge viteze de 50-60 km/h. Temperaturile se opresc la 4 grade.

Iarna pune stâpânire pe România. Ninsori, lapoviță și ploi în weekend

Prognoza meteo de la ANM indică că în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, avem vreme schimbătoare. În zonele joase vor fi precipitaţii, dar s-ar putea să zărim puţin şi soarele printre nori. La noapte, în Carpaţii De Curbura o să ningă destul de mult, iar la altitudini mari vântul va viscoli ninsoarea cu viteze de peste 95 de km/h.

În nordul Moldovei şi în Bucovina precipitaţiile apar mai ales după-amiaza. Vorbim despre ninsori la deal şi la munte şi despre ploi sau lapoviţă pe la câmpie. La noapte ninsorile cuprind aproape toată provincia şi vântul are intensificări. Temperaturile se opresc la 5 grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş avem tot vreme închisă şi precipitaţii mixte după orele prânzului. La noapte predomina ninsorile, iar maximele ajung până la 4 grade în zona Maramureşului.

Prognoza meteo de la ANM. Cum va fi vremea în weekend

În ţinuturile vestice, ANM arată că în a doua parte a zilei vin câteva ploi sau o să cadă lapoviţă, iar la munte o să ningă. Temperaturile mai cresc puţin şi după prânz vor fi cel mult 5 grade.

În Transilvania, după-amiaza o să plouă sau va fi lapoviţă, iar temperaturile ating 5 grade Celsius. La munte ninge mai abundent pe timpul nopţii şi tot la noapte vântul prinde putere, iar pe crestele Meridionalilor va fi viscol.

În schimb, în Oltenia se anunţă o zi frumoasă, cu soare şi 7 grade în termometre.

Şi în ţinuturile sudice apare soarele. Cel mai cald va fi în zonele de deal, pe unde se ating 6…7 grade. În estul Munteniei, treptat se adună norii şi o să vină câteva ploi slabe.

În Bucureşti, va fi ceaţă de diimineață, iar pe timpul zilei vremea va fi închisă. După-amiază sunt condiții de ploaie trecătoare, iar maximele vor ajunge la 6 grade. La noapte revin condiţiile de ceaţă, iar minimă atinge pragul îngheţului.

Iarna pune stâpânire pe România. Va fi prăpăd în weekend. Prognoza meteo de la ANM

La munte o să ningă pe spaţii mici, dar la noapte ninsorile se extind în toate masivele. Tot noaptea se înteţeşte şi vântul, iar pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curbura va viscoli ninsoarea cu rafale de peste 95 de km/h.

Vineri, la deal şi la munte continuă să ningă, iar în zonele joase va fi lapoviţa şi se va forma polei. În rest vedem şi soarele printre nori, iar la altitudini mari va fi viscol.

Sâmbătă vremea va fi răcoroasă și se răceşte simțitor. În timpul nopții se lasa gerul. În Moldova, în sudul şi estul Transilvaniei, dar şi în zona montană mai vin câteva ninsori slabe, iar prin sud o să cadă și lapoviţa şi se formează polei.

Duminică în toată România, vremea va fi rece. În vest, în nord şi în centru ninge, cade lapoviţă sau plouă. În sud şi în est prindem vreme ceva mai bună, iar vântul se înteţeşte pe creste, în nord-est şi pe litoral.

Iarna pune stâpânire pe România. Ninsori, lapoviță și ploi în weekend