Vremea rea a făcut ravagii în Constanța

În Constanța, o furtună puternică a provocat pagube considerabile sâmbătă: copaci căzuți pe drumuri, unul chiar peste o mașină, acoperișuri smulse de pe două blocuri și un balcon care amenință să se prăbușească, potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Dobrogea”.

În Năvodari, tabla de pe acoperișul unui bloc este în pericol de prăbușire, iar un copac a fost doborât pe stradă.

Vântul puternic a spulberat un panou publicitar și a rupt un copac în nordul stațiunii Mamaia.

În mai multe localități din zonă, precum Negru Vodă, Hârșova și în apropierea Hanului Morilor, copacii au căzut, iar între Amzacea și Topraisar situația nu este mai bună.

Pe podul dintre Mangalia și 2 Mai, un fir de telefonie a fost smuls și a afectat traficul rutier.

Un stâlp de electricitate este în pericol de prăbușire în Lumina, iar la Biruința, o casă și-a pierdut acoperișul.

Județul Constanța se află sub avertisment cod portocaliu de ploi și vânt puternic până duminică la ora 10:00, urmat de un cod galben până la ora 18:00.

Au căzut copaci și în Ialomița

Sâmbătă, pompierii din Ialomița au intervenit pentru a înlătura mai mulți copaci doborâți de vântul puternic, ca urmare a avertizării de cod portocaliu pentru condiții meteo severe.

Conform informațiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Ialomița, un copac a căzut peste un autoturism parcat în Fetești, fără a se înregistra victime.

De asemenea, echipele au intervenit pentru deblocarea unui copac în municipiul Slobozia și pentru înlăturarea unui pom căzut pe DN2C, la ieșirea din Slobozia către Amara.

Pompierii militari rămân mobilizați pentru a reduce și a elimina consecințele negative generate de vremea nefavorabilă, a subliniat ISU.

Județul Ialomița se află sub avertizare de cod portocaliu din cauza intensificării vântului, cu rafale de 85 până la 90 km/h, și a precipitațiilor mixte.

Mașini blocate în zăpadă

Traficul între Miercurea Ciuc și Vlăhița, județul Harghita, se desfășoară pe un singur fir pentru că mai multe autovehicule sunt blocate din cauza lipsei anvelopelor de iarnă.

Pe DN 13A, între Miercurea Ciuc și Vlăhița, județul Harghita, mai multe autovehicule nu pot înainta, din cauza lipsei anvelopelor de iarnă, anunță Centrul Infotrafic.