Vremea. Prognoza meteo ANM pentru următoarele zile! Alertă de la meteorologi

Conform meteorologilor, vremea se va menţine caniculară miercuri în regiunile vestice, sudice și sud-estice, unde disconfortul termic va fi ridicat. Cu toate acestea, în a doua jumătate a zilei sunt posibile ploi în nord-vestul și nordul țării, precum și la munte. Şi în Capitală, meteorologii anunţă vreme caniculară.

ANM anunță că vremea va fi în continuare călduroasă miercuri, pe arii restrânse caniculară în regiunile vestice, sudice și sud-estice, unde disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări după orele amiezii în nord-vestul și nordul țării, precum și la munte, unde izolat vor fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări noaptea în regiunile estice. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 28 pe litoral și 36 de grade in vestul si in sudul Olteniei, iar cele minime între 14 și 24 de grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, spre 9 grade, unde izolat vor fi condiții de ceață.

Joi, vremea se va menține călduroasă în cea mai mare parte a țării, pe suprafețe mici caniculară la amiază în zonele de câmpie din sud și sud-vest, iar disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza și seara când se vor semnala averse și descărcări electrice, pe arii restrânse îndeosebi la munte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile estice și sud-estice. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 26 de grade in nordul Moldovei și 36 de grade in Lunca Dunarii, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 și 24 de grade, ușor mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, spre 10 grade, unde izolat vor fi condiții de ceață.

Tendința

Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a teritoriului, pe arii restrânse caniculară în zonele de câmpie și de podiș. Trecător și pe arii restrânse se vor semnala averse și descărcări electrice, cu o probabilitate mai ridicată în zonele de munte.

Vremea. Prognoza meteo ANM pentru următoarele zile! Alertă de la meteorologi