Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au transmis, miercuri, prognoza specială pentru data de 1 decembrie, Ziua Națională a României. Atât la București, cât și la Alba Iulia sunt posibile ploi, lapoviță și ninsoare.

În București, nebulozitatea va fi persistentă și vor fi precipitații mixte – ploaie, iar temporar lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla moderat, cu ușoare intensificări în timpul zilei, când va atinge viteze de 35…40 km/h. Temperatura nu va avea variații semnificative pe parcursul intervalului, astfel că maxima va fi de 1 – 2 grade, iar cea minimă va fi de 0 – 1 grad.

La Alba Iulia, pe parcursul zilei de 1 Decembrie, cerul va fi temporar noros, însă dimineața vor fi condiții de ceață. Seara și noaptea cerul va deveni noros și vor fi posibile precipitații slabe mixte (ploaie, lapoviță și ninsoare). Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 5 – 6 grade, iar cea minimă va fi de 1 – 2 grade.

Interval mai cald în perioada 2 – 4 decembrie

Valorile de temperatură nu vor consemna variaţii importante pe parcursul următoarelor două săptămâni, un interval mai cald urmând să se înregistreze în perioada 2 – 4 decembrie, când temperaturile ar putea ajunge la 10 grade Celsius în Banat şi Crişana, arată prognoza ANM publicată luni. Probabilitatea pentru precipitaţii va creşte în a doua săptămână de prognoză.

În Banat, pe parcursul celor două săptămâni nu sunt estimate variaţii semnificative de temperatură. La nivelul acestei regiuni media valorilor maxime va fi de 7…8 grade, un interval mai cald fiind aşteptat între 2 şi 4 decembrie, când se vor atinge 10 grade.

În Crişana, nu sunt estimate variaţii semnificative de temperatură. Media temperaturilor maxime va fi de 8…10 grade în prima săptămână, cu cele mai calde zile în intervalul 2 – 4 decembrie.

În Transilvania, media temperaturilor maxime va oscila între 3 şi 6 grade. Cele mai calde zile vor fi în intervalul 2 – 4 decembrie, iar cele mai reci în zilele de 6 şi 7 decembrie.

În Maramureş, în prima săptămână tendinţa va fi de creştere uşoară şi treptată a valorilor termice diurne, de la o medie de 6 grade în prima zi, până la 9 grade în 3 decembrie, apoi pentru restul intervalului sunt estimate maxime în jurul a 5 grade.

Vreme rece în Muntenia și Oltenia

În Moldova, valorile termice diurne se vor menţine uşor sub mediile multianuale, la o medie zilnică în general de 0…2 grade. Media regională a temperaturilor minime va oscila între -2 şi 1 grad în prima săptămână.

În Dobrogea, media temperaturilor maxime va fi de 6…8 grade în prima săptămână, va scădea la 4 grade în zilele de 6 şi 7 decembrie.

În Muntenia, pe parcursul celor două săptămâni nu sunt estimate variaţii semnificative de temperatură. La nivelul regiunii, media valorilor maxime va fi de 4…6 grade, cu cele mai reci zile în jurul datei de 1 decembrie şi în perioada 6 – 8 decembrie.

În Oltenia, pe parcursul celor două săptămâni nu sunt estimate variaţii semnificative de temperatură. Media zilnică a valorilor maxime de temperatură va fi cuprinsă între 3…6 grade, cu cele mai reci zile în jurul datei de 1 decembrie şi în perioada 6 – 8 decembrie.