Administrația Națională de Meteorologie (ANM) vine cu vești proaste. Meteorologii au emis o alertă de vreme rea valabilă de joi ora 10.00 până sâmbătă, ora 21.00. Potrivit meterologilor, cea mai mare parte din țară se află sub instabilitate atmosferică.

Mai exact, sunt așteptate ploi torențiale, vijelii, dar și grindină. În Capitală se anunță 21 de grade, iar începând cu seara de joi sunt așteptate vijelii.

ANM informează că în cursul avertizării meteorologice vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină.

Fenomenele se vor semnala încă de joi dimineață, în special în sudul, vestul, nord-vestul și local în centrul teritoriului. De vineri, 14 mai, vremea se înrăutățește în mai multe zone, cu precădere în jumătatea de nord a țării.

În ceea ce privește cantitatea de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…35 l/mp.

Prognoza meteo ANM pentru București

Și în București vremea va fi închisă. Potrivit prognozei meteo emise de ANM, în cursul zilei de joi, cerul va fi înnorat, vântul va sufla slab și moderat, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 21 de grade.

Începând cu orele serii și în special noaptea probabilitate de averse va crește. Totodată, ANM anunță descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, cu aspect de vijelie. Cantitățile de apă vor putea depăși 10 l/mp.

În ceea ce privește temperatura minimă, aceasta va scădea semnificativ și se va situa între 10…12 grade.

De vineri, vremea se încălzește la loc. Potrivit meteorologilor, la final de săptămână, în București, cerul va fi variabil, iar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 40…50 km/h, la începutul zilei, apoi va slăbi în intensitate. Și temperaturile se încălzesc, cea maximă fiind de 23…24 de grade.