Voucherul va putea fi folosit pentru o vacanţă viitoare în orice destinaţie operată de IRI Travel şi va compensa costul plătit de turişti pentru testul COVID-19 necesar la trecerea frontierei dintre Bulgaria si Grecia.

Astfel, toţi turiştii care au achiziţionat deja o vacanţă în insula Thassos şi intră la cazare începând cu 15 iulie 2020 sau cei care urmează să achiziţioneze un sejur în această insulă din Grecia, prin IRI Travel sau prin agenţiile sale partenere din toată ţara, vor beneficia de această ofertă.

„Preţul testului porneşte de la 280 de lei şi poate ajunge până la 350 de lei. Noi ne-am gândit să oferim acest voucher de 75 de euro pentru a include şi preţul traducerii actului medical, astfel încât turiştii să suporte mai uşor acest cost şi grijile care vin cu el”, a declarat Lucian Bădîrcea, CEO IRI Travel.

Când se eliberează voucherul

Voucherul se eliberează pentru rezervări efectuate pentru insula Thassos începând cu 1 iunie 2020 pentru turiştii care îşi vor petrece vacanţa începând cu 15 iulie 2020 şi poate fi folosit pentru achiziţionarea unei viitoare vacanţe în acest sezon estival sau anul viitor.

„Voucherul se eliberează numai dacă testul este făcut într-un dintre laboratoarele acreditate de Ministerul Sănătăţii. În felul acesta, dorim să ne asigurăm că turiştii noştri nu vor avea o surpriză neplăcută când ajung la punctul de frontieră Kulata – Promachonas”, a mai spus Lucian Bădîrcea.

Agenția Hello Holidays vine cu soluții pentru turiști

Şi Agenţia Hello Holidays a anunţat o serie de soluţii pentru turiştii care au achiziţionat sejururi în Grecia şi sunt nevoiţi să efectueze testul Covid-19, respectiv reprogramarea sejurului pentru o dată ulterioară în acest sezon sau eliberarea unui voucher, valabil pentru o perioada de 12 luni de la data emiterii, care poate fi utilizat la achiziţionarea unui pachet de servicii de călătorie în sezonul 2020-2021.

„Având în vedere măsurile implementate de autorităţile elene, cu privire la restricţionarea accesului turiştilor pe cale terestră, respectiv obligativitatea prezentării la trecerea frontierei de stat (începând cu data de 15.07.2020) a unui rezultat negativ la testul RT-PCR COVID-19, cât şi inconvenienţele cauzate de imposibilitatea efectuării testului RT-PCR în timpul scurt rămas, pentru plecările în Grecia în perioada 13-18.07.2020, propunem următoarele variante: reprogramarea sejurului pentru o dată ulterioară în sezonul 2020; eliberarea unui voucher, anexă la contractul de comercializare a pachetelor de servicii de călătorie, valabil pentru o perioadă de 12 luni de la data emiterii şi care poate fi utilizat la achiziţionarea unui pachet de servicii de călătorie în sezonul 2020-2021”, şi-a anunţat turiştii Hello Holidays.

Discuții cu clinici și laboratoare de analiză

Reprezentanţii agenţiei susţin că se află în discuţii cu clinici/laboratoare de analize medicale acreditate pentru efectuarea testului covid RT-PCR, astfel încât, în cel mai scurt timp, să poată oferi soluţii pentru efectuarea testului solicitat de autorităţile elene, la preţuri diminuate pentru turiştii Hello Holidays.

De asemenea, agenţia a solicitat partenerilor locali identificarea unor soluţii pentru compensarea (cel puţin parţial) cheltuielilor cu efectuarea testului COVID.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat sâmbătă că toţi cetăţenii străini care intră în Grecia cu autoturismul prin punctul de trecere a frontierei Kulata-Promachonas în scop turistic sunt obligaţi, începând cu 15 iulie, să prezinte un test molecular negativ pentru infecţia cu COVID-19 efectuat cu maximum 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene.

Măsura se aplică de la 15 iulie

Potrivit sursei citate, această obligaţie intră în vigoare începând cu ziua de miercuri, 15 iulie, ora 6:00, şi nu 14 iulie, aşa cum comunicaseră, iniţial, autorităţile elene.

Testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie emise în limba engleză şi să conţină numele şi prenumele persoanei testate, precum şi seria şi numărul cărţii de identitate sau ale paşaportului persoanei respective.

MAE reaminteşte că prezentarea acestui test nu exclude obligaţia de completare a formularului electronic PLF (Passenger Locator Form) cu 24 de ore anterior momentului intrării pe teritoriul Greciei şi nici posibilitatea testării aleatorii la intrarea pe teritoriul Republicii Elene