Un nou studiu indică o situație incredibilă despre pacienții care s-au îmbolnăvit de Covid-19. Este vorba de o cercetare care a fost efectuată asupra pacienților ce s-au vindecat de noul coronavirus. Potrivit datelor furnizate, patru din cinci persoane încă acuză anumite simptome, chiar și la două luni după ce acestea au fost externați.

Studiul a fost publicat în Journal of the American Medical Association (JAMA) și a fost efectuat pe un eșantion de 143 de pacienți din Italia care fuseseră spitalizați din cauza COVID-19. Potrivit informațiilor furnizate, aceștia au supraviețuit după ce au stat două săptămâni internați, timp în care au primit tratament, transmite Forbes. 

Bolnavii au fost externați după ce testele de coronavirus le-au ieșit negative. Cu toate acestea, mai mult de jumătate dintre ei s-au plâns că resimt o oboseală, iar 43% au spus că au dificultăți în respirație. În plus, o treime dintre ei au acuzat dureri de articulații.

Din numărul total al celor vizați, doar un procent de 13% au declarat că după două luni nu mai au niciun fel de probleme, în timp ce jumătate dintre subiecți au acuzat cel puțin trei sau chiar mai multe simptome de COVID-19.

Acești pacienți au fost internați în spitale, deci studiul nu reflectă situația în cazul persoanelor care au făcut forme ușoare de COVID-19 și care nu au necesitat spitalizare.

Trebuie amintit că un număr din ce în ce mai semnificativ de specialiști au avertizat că boala cauzată de noul coronavirus poate genera efecte pe termen lung și au cerut să se facă mai multă cercetare asupra efectelor virusului.