Oficialul român a participat miercuri, la Chişinău, la cea de-a VII-a sesiune a Comisiei interguvernamentale de colaborare economică între Republica Moldova şi România. ‘Am luat act cu satisfacţie de proiectele guvernului Republicii Moldova în ceea ce priveşte reformele structurale. Credem că România poate contribui la susţinerea acestora şi, mai mult decât atât, ne putem implica în realizarea lor. Şi am în vedere în mod special programul de privatizare’, a declarat Vosganian.

Potrivit acestuia, în cadrul sesiunii s-a decis organizarea, până la sfârşitul anului, a unei întâlniri a responsabililor guvernamentali şi mediului de afaceri de la Chişinău cu reprezentanţi ai camerelor de comerţ bilaterale din România. ‘Considerăm că economia românească are potenţialul de a contribui la programul de privatizare al Republicii Moldova – fie că este vorba de investiţii de portofoliu, pachete de acţiuni vândute prin bursă, fie că este vorba de investitiori strategici, care pot fi ori reprezentanţi ai capitalului românesc, ori ai capitalului străin care activează în România’, a spus ministrul român.

Varujan Vosganian a apreciat că această întrevedere care ar urma să fie organizată la sfârşitul lunii noiembrie sau începutul lunii decembrie ‘ar fi de foarte bun augur pentru restructurarea economiei Republicii Moldova, iar pe de altă parte pentru demararea unor proiecte ale investitorilor din România’.

SURSA: Agerpres